Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Πανηγυρική τελετή απονομής πτυχίων της Ακαδημίας Ρομποτικής με συμμετοχή μαθητών και γονέων

Περισσότερα από 2.000 άτομα από πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων περίπου 650 παιδιά, θα συγκεντρωθούν την Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018, στις 11 το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, για να παραλάβουν τις βεβαιώσεις φοίτησής τους στην Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η Ακαδημία, η οποία συμπληρώνει φέτος τον τρίτο χρόνο πανελλαδικής δράσης της, θα υποδεχθεί τους μαθητές της από Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Πέλλα Ημαθία, Κατερίνη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λάρισα και αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας και θα τους επιδώσει τα πτυχία για την επιτυχή παρακολούθηση των προγραμμάτων ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στους παρευρισκόμενους θα μιλήσει η DrChrissi Nerantzi, Principal Lecturer in Academic Continuing Professional Development, από το Πανεπιστήμιο Metropolitan του Μάντσεστερ στην Αγγλία.

Στην εκδήλωση θα γίνει, επίσης, η απονομή των πιστοποιήσεων στους εκπαιδευτές του δικτύου, θα βραβευθεί η αγωνιστική ομάδα, αλλά θα τιμηθεί και η σχεδιαστική ομάδα του ρομπότ ACE, που διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Μικροί και μεγάλοι θα ψυχαγωγηθούν με διαδραστικά παιχνίδια, πριν από την τελετή απονομής στους νέους πτυχιούχους.

Η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι η πρώτη εκπαιδευτική ακαδημία αυτού του τύπου στην Ελλάδα και αποτελεί ένα πρόγραμμα του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Ιδρύματος. Επιστημονικά υπεύθυνος της Ακαδημίας Ρομποτικής είναι ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νικόλαος Φαχαντίδης, του οποίου γνωστικό αντικείμενο αποτελεί η έρευνα εστιασμένη στην εφαρμογή τεχνολογιών ρομποτικής σε κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις στο χώρο της τυπικής εκπαίδευσης, της ειδικής αγωγής και της διά βίου μάθησης από το 2000.

Διδάσκοντες της Ακαδημίας Ρομποτικής είναι καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από καταρτισμένους επαγγελματίες με εμπειρία σε δραστηριότητες με παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2312-315.401 ή να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Ακαδημίας Ρομποτικής: http://www.robotics.uom.gr/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ