Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εκδήλωση για τη σχέση σκηνοθέτη-δασκάλου με τον ηθοποιό αλλά και με τον θεατή

Eκδήλωση με θέμα τη σχέση σκηνοθέτη – δασκάλου με τον ηθοποιό αλλά και με τον θεατή και ομιλητή τον Κώστα Connie Ισσακίδη, θα πραγματοποιηθεί τη Δεύτερα 18 Ιουνίου και ώρα 19:30΄, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Εθνικής Αμύνης 27.

Όπως αναφέρεται στο σημείωμα των διοργανωτών:

«Ανακαλύπτω μέσα μου τον ηθοποιό-παιδί.
Ηθοποιός είναι  ο απωθημένος εαυτός. Αυτός ο εαυτός που δεν αντέχουμε να τον αφήσουμε να εκφραστεί στην καθημερινότητά μας γιατί δεν χωράει στο life style μας που όλοι φτιάξαμε για να επιβιώσουμε στον έξω κόσμο.
Life style-προσωπικότητα είναι το χώμα που θάβει το πρόσωπο, αυτό που πραγματικά είμαστε. Είναι αυτός ο τύπος που αντέχουμε να δείξουμε στους άλλους και αντέχουμε να δούμε από τους άλλους.
Το θέατρο είναι ένας άγριος τόπος.
Ένας τόπος που απελευθερώνει τον άνθρωπο από τις βεβαιότητές του και ξανά ανακαλύπτει τον τόπο που δρα, τον εαυτό του και τους άλλους από την αρχή.
Ο ηθοποιός είναι ήδη εκεί και περιμένει να του δώσουμε το χωροχρόνο να μιλήσει, να δράσει, να εκφράσει και να εκφραστεί. Δουλεύοντας με το σώμα, φτιάχνοντας συμβολικούς κινδύνους, φτάνοντας το σώμα στα όριά του και δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας μέσα στην ομάδα το άτομο αφήνει την ιδιωτική του φωλιά και βγαίνει στο άγνωστο να εξερευνήσει και να εξερευνηθεί. Και έτσι ξαφνικά παίζουμε θέατρο. Είμαι ολόκληρος παρών-παρούσα σε αυτό που κάνω. Ένα πάσχων σώμα που λέει την αλήθεια.
Ένα σώμα που αθωώνεται και γίνεται ερωτεύσιμο και μοιράζεται στο κοινό, σχετίζεται μαζί του και το θαύμα είναι ήδη εκεί, μόνο που τώρα το βιώνουμε άμεσα, είμαστε μέσα του, γινόμαστε μέρος του θαύματος. Το θέατρο είναι παιχνίδι κι όποιος το πάρει περισσότερο η λιγότερο σοβαρά την πάτησε. Αρχίζοντας να επενδύουμε σε ότι δεν έχει μετρήσιμη και ανταλλάξιμη αξία θα δούμε πώς μπορεί καθένας από το μετερίζι του να ανοίγει μικρές χαραμάδες συμπάθειας και συμπόνιας στους αποδέκτες της εργασίας του. Απέναντι στον άκαρδο  ναρκισσισμό μπορούμε να αντιπαραθέσουμε την σχέση τόσο έξω από εμάς με τους άλλους, όσο και με τους άλλους μέσα μας. Με όχημα τον ηθοποιό και την επαφή που πρέπει να αναπτύξει με το θεατή του, προτείνεται ένας άλλος τρόπος ύπαρξης τόσο στη σκηνή όσο στη καθημερινή μας ζωή. Άλλωστε τα ελαττώματά μας δεν είναι άλλο από διαστρεβλωμένα χαρίσματα!»

Βιογραφικό 

Ο Κώστας conie Ισαακίδης γεννήθηκε στις 18-7-1970 στην Κολονία της Γερμανίας. Σπούδασε θέατρο στο Europaische Theater Instintut στο Βερολίνο με τον  Richard Nieoczym, μαθητή και συνεργάτη του J. Grotowski. Συνεργάστηκε ως ηθοποιός με το Κ.Θ.Β.Ε., Τεχνουργείο, Ούγκα Κλάρα, Εν Ενεργεία. Συγγραφέας πολλών θεατρικών έργων και Ιδρυτής της θεατρικής ομάδας C. for Circus.  Έχει σκηνοθετήσει Τα ορφανά  (Α’ Βραβείο στο Hope Festival), Σ΄αυτόν τον τόπο όλες οι ιστορίες είναι αληθινές (Βραβείο καλύτερης παράστασης και σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Κορίνθου), Απογραφή Πληθυσμού, Τρωάδες, Αντιγόνη,Το εσωτερικό, Άσμα Ασμάτων, Απρόσεχτο παλιοκόριτσο, Εγώ κι ο διάβολός μου, Στον τόπο του Περσέα, Ανοίξτε μου να βγω από εδώ, Μικρός πρίγκιπας, Project πάνω στον Χρόνο, Project για το Τίποτα, I’ ll be back some lucky day, Two man show, Love is Love. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ