Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

2η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων στην Κατερίνη

Η 2η Πανελλήνια Συνάντηση Μικρασιατικών Συλλόγων στην Κατερίνη διοργανώνεται από το Σύλλογο Μικρασιατών Πιερίας και την Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος για τις 30 Ιουνίου με 1 Ιουλίου. Για δύο μέρες η καρδιά του Μικρασιατικού Πολιτισμού θα χτυπά στη Κατερίνη, στο χώρο που γίνεται η Εμποροπανήγυρη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

• Συνάντηση των Προέδρων των Συλλόγων, στο Πνευματικό Κέντρο του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας ( Κίου 2 και Σαρανταπόρου 17- Πλατεία Μικρασιατών) στις 15:00. Θα ακολουθήσει εισήγηση και τοποθέτηση επί σοβαρών θεμάτων που αφορούν τα Μικρασιάτικα Σωματεία όπως π.χ.

α) Δημιουργία Μουσείου των Ελλήνων της Καθ΄ Ημάς Ανατολής στα Προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας.

β) Επανασύσταση του καταργηθέντος Ταμείου Ανταλλάξιμης Περιουσίας και Αποκατάστασης Προσφύγων (Τ.Α.Π.Α.Π). γ) Δημιουργία Μουσείου που θα αφορά τον Ποντιακό και Μικρασιατικό Ελληνισμό στην Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσει ψήφισμα από τους προέδρους επί των θεμάτων.

Στη συνέχεια ο Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και Φίλων κ. Χαράλαμπος Χοτζάκογλου, θα απευθύνει χαιρετισμό και ολιγόλεπτη ομιλία, καθώς και πρόταση συνεργασίας με τους Συλλόγους.

Κατόπιν θα γίνει η ψηφοφορία για την ανάδειξη και ανάθεση της διοργάνωσης της 3ης Πανελλήνιας Συνάντησης.

Κατά τη διάρκεια της Συνάντησης των Προέδρων, θα γίνει και η ανταλλαγή των αναμνηστικών δώρων.
Η συνάντηση θα κλείσει με δεξίωση προς τους Προέδρους των Συλλόγων.

• Άφιξη των αποστολών στο χώρο συνάντησης με τους εθελοντές από τις 16:30 έως τις 18:00, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης, Ρήγα Φεραίου 38 ( θα υπάρξουν οδηγίες προσέγγισης του χώρου).

• Άφιξη στο πάρκο της πόλης, σημείο εκκίνησης της πατινάδας από τις 18:30 έως τις 19:00.

• Έναρξη πατινάδας των Πολιτιστικών Συλλόγων στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης (Μεγάλου Αλεξάνδρου) από τις 19:00 – 20:00 και κατάληξη της πατινάδας στην Πλατεία Ελευθερίας (κεντρική πλατεία της πόλης μας).

• Επιβίβαση στα λεωφορεία και μετάβαση στο χώρο όπου πραγματοποιείται η ετήσια Εμποροπανήγυρη της Κατερίνης (1ο Εθνικής οδού Κατερίνης – Ελασσόνας).

• Άφιξη 20:30 έως 21:00 των Πολιτιστικών Συλλόγων στο χώρο της εκδήλωσης .

• Έναρξη της εκδήλωσης στις 21:00, θα προηγηθεί Καλωσόρισμα και Χαιρετισμοί.

Θα ακολουθήσει χαιρετισμός και βράβευση από τον Πρόεδρο της ΟΠΣΕ κ. Αντώνη Οραήλογλου, προς την Πρόεδρο του Συνδέσμου Μικρασιατών Κύπρου και Φίλων, κ. Μόνα Σαββίδου Θεοδούλου και θα κλείσουμε με σύντομο χαιρετισμό από τον Πρόεδρο (τελετάρχη) του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας κ. Αναστάσιο Μπογιατζή.

Κατόπιν αρχίζει το πρόγραμμα με την εμφάνιση των χορευτικών των Πολιτιστικών Συλλόγων. Η σειρά των οποίων είναι η εξής: ΠΟΝΤΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ,ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ (ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ-ΣΙΝΑΣΟΣ,ΦΑΡΑΣΑ-ΙΚΟΝΙΟ), ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ,ΙΜΒΡΟ-ΤΕΝΕΔΟ,ΣΜΥΡΝΗ-ΜΕΛΙ-ΕΡΥΘΡΑΙΑ. Τέλος θα ακολουθήσει γλέντι μέχρι πρωίας.

Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

• Έναρξη της εκδήλωσης στις 20:00 με σύντομους Χαιρετισμούς.

• Παρουσίαση χορωδιών από τους Συλλόγους που συμμετέχουν. Η σειρά των χορωδιών έχει ως εξής: ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ» , ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΝΕΑΣ ΕΦΕΣΟΥ «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» , ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ κ΄ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΔΙΑΒΑΤΑ-ΙΩΝΙΑ «ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ», ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΩΝ ΠΛΑΤΕΟΣ «Ο ΒΑΡΑΣΟΣ»,ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΕΥΟΣΜΟΥ, ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ–ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.

• Θα συνεχίσουν την εκδήλωση τιμητικά δύο Σύλλογοι με μακεδονίτικους χορούς και τραγούδια. Τιμώντας έτσι την Μακεδονία, τον χώρο που δέχτηκε Μικρασιάτες Πρόσφυγες και τους έκανε παιδιά της. Οι δυο Σύλλογοι είναι: ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κατερίνης «Νοσταλγοί της Παράδοσης» με την χορωδία και από Αλεξάνδρεια με το χορευτικό τμήμα.

Θα ακολουθήσει γλέντι μέχρι πρωίας με παραδοσιακή ορχήστρα .

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ