Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
26.6 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
spot_img

Τελετή λήξης των μαθημάτων ποντιακής διαλέκτου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Η τιμητική δωρεά προς τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας των εκδόσεων της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών από τον Πρόεδρό της Χρήστο Γαλανίδη, καθώς και η παρουσίαση της εκπαιδευτικής και ερευνητικής δράσης «Το ρομπότ γρικά και καλατσεύ Ποντιακά;», θα δώσουν έναν ιδιαίτερο τόνο στην φετινή τελετή λήξης του προγράμματος «Διδασκαλία της Ποντιακής Διαλέκτου σε Ενήλικες».

Παράλληλα, στην τελετή που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018, στις 20.00, στο νέο Αμφιθέατρο 14 του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, θα απονεμηθούν οι βεβαιώσεις σε ένδεκα πιστοποιημένους εθελοντές εκπαιδευτές της ποντιακής διαλέκτου, οι οποίοι έφεραν σε πέρας το πρόγραμμα την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-18, διδάσκοντας ποντιακά σε αρχάριους ενήλικες εκπαιδευόμενους.

Το εξαιρετικά επιτυχημένο πρόγραμμα «Διδασκαλία της Ποντιακής σε Ενήλικες» είναι ετήσιας διάρκειας και εντάσσεται στο πλαίσιο του συμφώνου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών. Διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, καθώς και σε σχολεία των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Ευόσμου, Πολίχνης, Καβάλας, Αμυγδαλεώνα, Έδεσσας και Δράμας. Το παρακολούθησαν περίπου 250 εκπαιδευόμενοι και οι περισσότεροι από αυτούς θα παραβρεθούν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τους εκπαιδευτές τους και να παραλάβουν από αυτούς και τις δικές τους βεβαιώσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

  • Χαιρετισμός του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητή Αχιλλέα Ζαπράνη
  • Χαιρετισμός του Προέδρου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών, Αντώνη Παυλίδη
  • Χαιρετισμός του Προέδρου της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, Χρήστου Γαλανίδη
  • Δωρεά των εκδόσεων της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών προς τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας
  • Εκπαιδευτική ερευνητική δράση στο πλαίσιο του προγράμματος  διδασκαλίας της Ποντιακής διαλέκτου, με αξιοποίηση της ρομποτικής τεχνολογίας «Το ρομπότ γρικά και καλατσεύ Ποντιακά;»
  • Τελετή απονομής βεβαιώσεων διδασκαλίας – Συντονιστής: Κώστας Ανθόπουλος, Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών
  • Η εκδήλωση θα χρωματιστεί από τους ήχους της ποντιακής λύρας και της φωνής του Μιχάλη Καλλιοτζίδη, ενώ μετά το πέρας θα προσφερθούν ποντιακά εδέσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ