Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
20.2 C
Thessaloniki
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_img

Έρχεται στην Ελλάδα ο Ισπανός συγγραφέας Εντουάρντο Χάουρεγκι

Ο Ισπανός Εντουάρντο Χάουρεγκι, ένας εκ των δύο συγγραφέων της σειράς «Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ», επισκέπτεται τη χώρα μας στο πλαίσιο του 10ου Ιβηροαμερικανικού Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία Εν Αθήναις). Ο Χάουρεγκι, που εκτός από συγγραφέας είναι ψυχολόγος, ειδικευμένος στη θετική ψυχολογία και το χιούμορ, θα πραγματοποιήσει δύο εκδηλώσεις για παιδιά με αφορμή το πιο πρόσφατο βιβλίο του Η Αλίκη στη Χώρα της Βαρεμάρας, το Σάββατο 16 Ιουνίου 2018, στο Ινστιτούτο Θερβάντες, στην Αθήνα, και την Κυριακή 17 Ιουνίου στη Λευκάδα, στο Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός.

Ο Χάουρεγκι μαζί με τον Ιταλό συγγραφέα Πιερντομένικο Μπακαλάριο κρύβονται πίσω από το ψευδώνυμο Έντουαρντ Μπέρι και συνδυάζοντας τις δυνάμεις και τη φαντασία τους γράφουν στα αγγλικά τη διασκεδαστική αυτή σειρά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και απευθύνεται σε παιδιά από 9 έως 99 ετών και μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τέσσερις τίτλους: 1. Το χαμένο βιβλίο, 2. Τέσσερις σωματοφύλακες και μισός, 3. Ο Δον Κιχώτης και ο δράκος, 4. Η Αλίκη στη Χώρα της Βαρεμάρας (όλα σε μετάφραση της Κλεοπάτρας Ελαιοτριβιάρη). Τον Νοέμβριο αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα ακόμα βιβλίο με τίτλο Πινόκιο, Ο βασιλιάς των παρανόμων που οι φανατικοί αναγνώστες της σειράς θα το λατρέψουν επίσης.

Πρωταγωνιστές της σειράς δύο παιδιά, η Άλμπα και ο Ντιέγκο, που με τη βοήθεια της θείας τους, μιας ξεχωριστής ιδιοκτήτριας βιβλιοπωλείου, αναλαμβάνουν μια δύσκολη αποστολή: να ξαναβάλουν σε τάξη όλα τα κλασικά παραμύθια, καθώς η παγκόσμια λογοτεχνία κινδυνεύει να καταστραφεί από έναν δαιμόνιο επιχειρηματία! Παράλληλα, η Ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ, ένα καινούργιο βιβλίο που μικροί και μεγάλοι ανυπομονούν να διαβάσουν, εξαφανίζεται μία μέρα πριν από την κυκλοφορία του. Το χειρότερο όμως είναι πως όλοι οι ήρωές της, καλοί και κακοί, μάγοι και μάγισσες μπερδεύτηκαν με ήρωες από τα κλασικά παραμύθια, όπως ο Πίτερ Παν, Το νησί των θησαυρών, Πινόκιο, Μάγος του Οζ, Οι τρεις σωματοφύλακες, καταστρέφοντας τις ιστορίες αυτές για πάντα! Θα καταφέρουν τα δύο παιδιά να λύσουν το μυστήριο και να αποτρέψουν την καταστροφή των ιστοριών;
Το πρωτότυπο στοιχείο των βιβλίων είναι ότι οι δύο συγγραφείς αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν ως «πρωταγωνιστές» της σειράς αληθινά βιβλιοπωλεία, βιβλιοπώλες και βιβλιοπώλισσες.

Θα βρείτε τα βιβλία του και στα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης Παιδεία

Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που έδωσε στην Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη, μεταφράστρια των βιβλίων της σειράς Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ, ο Ισπανός συγγραφέας Εντουάρντο Χάουρεγκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ