Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

PRESS_taratsa02: Οι συναυλίες και οι προβολές για Ιούνιο και Ιούλιο

Αρχίζει απόψε (13/6/2018) με τη συναυλία των Plan3 o κύκλος εκδηλώσεων PRESS_taratsa02, που ετοίμασε το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης για το φετινό καλοκαίρι (Στρ. Καλλάρη 5, τηλ. 2310 243575).

Το πλήρες πρόγραμμα για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο είναι:

TΕ 13/06 | JAZZ ΤΑΡΑΤΣΑ

Plan3

Μάκης Στεφανίδης (κιθάρα), ο Λάκης Τζήμκας (κοντραμπάσο) και ο Χρήστος Γερμένογλου (τύμπανα) παρουσιάζουν συνθέσεις από το άλμπουμ τους From Stockholm to Samothraki.

Ώρα έναρξης: 21.00

ΠΕ 14/06 | CINE NOIR

Laura

1944, σκηνοθεσία: Ότο Πρέμινγκερ

H ταινία-θρύλος, που απογείωσε την καριέρα του Ότο Πρέμονγκερ όσο και της πρωταγωνίστριάς της, Τζιν Τίρνι. Ένα νουάρ μυστήριο που σε καταπίνει και παραχωρεί τα κλειδιά της λύσης στον εγγενή παραλογισμό και την ατελή φύση του ανθρώπου.

Ώρα έναρξης: 21.30

ΤΕ 20/06 | MASTERCLASS GUITAR WORKSHOP

Με τον Christophe Astolfi

Ο Christophe Astolfi είναι γνωστός για τις ερμηνείες του στα τσιγγάνικα βαλς. Διδάσκει επίσης τζαζ μουσική στη σχολή Chope des Puces στο Παρίσι. Η masterclass απευθύνεται σε κιθαρίστες και μουσικούς που επιθυμούν να βελτιώσουν ή να τελειοποιήσουν το στυλ manouche.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ και ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: 6972837749

Ώρα έναρξης: 18.00

ΠΕ 21/06 | CINE NOIR

Out of the Past

1947, σκηνοθεσία: Ζακ Τουρνέρ

Φιλμ νουάρ από τα κορυφαία του είδους σε επίπεδο χαρακτηρολογίας και δραματουργικών συγκρούσεων. Ο Ρόμπερτ Μίτσαμ, στον πρώτο πρωταγωνιστικό ρόλο της καριέρας του, υποδύεται έναν φαινομενικά φιλήσυχο ιδιοκτήτη βενζινάδικου στην Καλιφόρνια, ο οποίος αλλάζει συμπεριφορά όταν δέχεται μια απρόσμενη επίσκεψη. Στο πλευρό του ο επιβλητικός Κερκ Ντάγκλας και η Τζέιν Γκριρ στον ρόλο της femme fatale που ρίχνει το ντόμινο του χαμού.

Ώρα έναρξης: 21.30

ΤΡ 26/06 | CINE NOIR

Double Idemnity

1944, σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ

Ίσως η ναυαρχίδα των φιλμ νουάρ, ένα κυνικό, απαισιόδοξο, πεισιθάνατο και ντετερμινιστικό κρεσέντο απαράμιλλου στυλ και βελούδινης σκληρότητας. Ο Μπίλι Γουάιλντερ μεταφέρει στην οθόνη το συγκλονιστικό σενάριο που υπογράφουν οι Ρέιμοντ Τσάντλερ και Τζέιμς Κέιν, με πρώτη ύλη το μυθιστόρημα του δεύτερου «Ο ταχυδρόμος χτυπάει πάντα δύο φορές».

Ώρα έναρξης: 21.30

ΤΕ 27/06 | ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ

Πέτρος Σατραζάνης

Esthète Decadence

Ο Πέτρος Σατραζάνης παρουσιάζει τη μουσική παράσταση  Esthète Decadence και τραγουδά χτυπώντας τα ασπρόμαυρα πλήκτρα χωρίς φόβο αλλά με πάθος. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Τζωρτζίνα Βογιατζόγλου, Μαρία Σεμερτζίδου. Τραγουδούν: Νατάσα Κοψαχείλη, Χρήστος Καράνταης. Κιθάρα – loops: Άλκης Κυρτσόγλου.

Ώρα έναρξης: 21.00

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΤΡ 03/07 | JAZZ ΤΑΡΑΤΣΑ

Duende Jazz Orchestra

Η Duende Jazz Orchestra είναι οι: Γιάννης Οικονομίδης (τρομπέτα), Μάκης Στεφανίδης (κιθάρα), Λάκης Τζήμκας (κοντραμπάσο), Αλέκος Σπανίδης (τύμπανα). Δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2016 και παίζει κάθε Τρίτη στο Duende jazz bar. Κινείται στον χώρο της mainstream και modern jazz.

Ώρα έναρξης: 21.00

ΤΕ 04/07 | CINE NOIR

The Big Heat

1953, σκηνοθεσία: Φριτς Λανγκ

Μια από τις εμβληματικές νουάρ στιγμές στη φιλμογραφία του σπουδαίου Φριτς Λανγκ, μια στυλιζαρισμένη πραγματεία στην εμμονή της εκδίκησης, στην ηδονή της αυτοδικίας, στη ματαιότητα της ανταπόδοσης.

Ώρα έναρξης: 21.30

ΠΕ 05/07 | JAZZ ΤΑΡΑΤΣΑ

Κώστας Μαγγίνας Trio

The Americana Sessions #2

Ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς,  ο κιθαρίστας Κώστας Μαγγίνας, μαζί με τον Αγαμέμνονα Μάρδα στο κοντραμπάσο και τον Γιώργο Κλουντζό-Χρυσίδη στα τύμπανα, ερμηνεύουν μερικά από τα πιο σημαντικά τραγούδια της σύγχρονης αμερικανικής μουσικής παράδοσης.

Ώρα έναρξης: 21.00

ΤΕ 11/07 | CINE NOIR

IAnna

2012, σκηνοθεσία: Μπάρναμπι Σάουθκομπ

Ψυχολογικό θρίλερ με τα θέλγητρα της νουάρ παράδοσης. Το Λονδίνο μετατρέπεται σε ναό αποξένωσης, αλλοτρίωσης και μοναξιάς, όπου δυο χαμένες ψυχές αναζητούν την αλήθεια. Με τους υπέροχους Γκάμπριελ Μπερν και Σάρλοτ Ράμπλινγκ.

Ώρα έναρξης: 21.30

ΕΙΣΟΔΟΣ

Jazz και Μελωδίες στην ταράτσα: 7€ (με μπίρα ή κρασί)

Cine Noir: 5 € (με μπίρα ή κρασί)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ