Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Προχωρούν οι εργασίες για την τοποθέτηση του γλυπτού «Φιλία-Amicizia» στη Νέα Παραλία

Στην έγκριση διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου για την κατασκευή και τοποθέτηση του γλυπτού «Φιλία-Amicizia», στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες, Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018.

Η σχετική μελέτη προβλέπει τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του γλυπτού στην εξέδρα μπροστά από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, σε θέση εγκεκριμένη από τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας & Θράκης, καθώς και την κατασκευή δεξαμενής γύρω από το γλυπτό για λόγους ασφαλείας των διερχομένων.

Το έργο «Φιλία-Amicizia» του Κώστα Βαρώτσου, αποτελεί δωρεά του κ. Σταύρου Ανδρεάδη. Επισημαίνεται ότι όλες οι απαραίτητες κατασκευές και διαμορφώσεις για την πλήρη και έντεχνη κατασκευή και τοποθέτηση επί τόπου του γλυπτού βαρύνουν το δωρητή, ο οποίος δεσμεύεται ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των επισκεπτών της Νέας Παραλίας. Παράλληλα, προβλέπεται ότι ο ίδιος θα προβεί σε αποκατάσταση του χώρου και σε επιδιόρθωση ενδεχόμενων βλαβών κατά την εκτέλεση των εργασιών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 του Ν. 2971/2001 «Αιγιαλός, παραλία και άλλες διατάξεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ