Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (α.α. 02/2018) που ισχύει από σήμερα Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018 έως και την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018:
Κακοκαιρία θα επικρατήσει από σήμερα Δευτέρα (25/06/2018) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα έντονα.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά, η Πελοπόννησος και βαθμιαία η Θεσσαλία, η Δυτική Μακεδονία, η Κεντρική Μακεδονία (κυρίως η Πιερία και η Ημαθία) και πιθανόν τις βραδινές ώρες η Ανατολική Στερεά.
Τα νησιά του Ιονίου, τα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα οι Κυκλάδες και η Κρήτη.
Α. Τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Β. Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες και η Κρήτη.
Η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.
Περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητούν στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr)
Παρακαλούνται οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τον ασφαλή σχεδιασμό των μετακινήσεων και των δραστηριοτήτων τους. Παράλληλα, η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα καλούνται οι πολίτες: