Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
28.2 C
Thessaloniki
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
spot_img

21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης στον Κήπο των Ευχών

Στον Κήπο των Ευχών, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί το 21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, από την Παρασκευή 29 Ιουνίου μέχρι την Κυριακή 1 Ιουλίου. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 19.00΄και οι συναυλίες μετά τις 21.00΄.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

Ενάντια στον πόλεμο των λίγων, για την ειρήνη των πολλών!

Όταν στη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση που βιώνουμε εδώ και χρόνια, έρχονται να προστεθούν οι απειλές νέων πολέμων, πρέπει να το φωνάξουμε καθαρά: στεκόμαστε ενάντια στον πόλεμο των λίγων. Στον πόλεμο που προκαλεί πόνο, προσφυγιά, περιβαλλοντική καταστροφή, για να φέρει κέρδη στη βιομηχανία όπλων, τις πολυεθνικές του πετρελαίου, τους ιμπεριαλιστές του κόσμου όλου.

Είμαστε με την ειρήνη των πολλών, των φτωχών, των εργαζομένων. Με την ειρήνη αυτών που χτίζουν γέφυρες αλληλεγγύης και αντάμωσης, αυτών που αγωνίζονται σε ολόκληρη τη γη για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και αδικία, για ένα κόσμο χωρίς πολέμους.

Σε αυτή την αντάμωση είναι αφιερωμένες οι εκδηλώσεις του 21ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ. Μια αντάμωση που περνά μέσα από τους κοινούς αγώνες των καταπιεσμένων, πέρα και ενάντια στους διαχωρισμούς της φυλής, του φύλου, του χρώματος, της καταγωγής, της γλώσσας, της θρησκείας. Τους αγώνες του παρελθόντος αλλά και αυτούς που μέλλονται να έρθουν για την ειρήνη, την κοινωνική και περιβαλλοντική δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την αδερφοσύνη των λαών.

Το πρόγραμμα:

-Θα έχει τραπεζάκια με υλικό από οργανώσεις και συλλογικότητες της αλληλεγγύης
-Θα έχει 6 κουβέντες τη μέρα για το προσφυγικό, τους εθνικούς ανταγωνισμούς στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, τη δίκη της Χ.Α….
-Θα έχει και εξαιρετικές παραστάσεις στο θεατράκι
-Πρόγραμμα έκπληξη στο παιδότοπο
-Ε, το Φεστιβάλ πάνω από όλα είναι η όλη ατμόσφαιρα κι ειδικά κάτω στο πάρκο της παραλίας

*Και τις 3 ημέρες στο χώρο του θεάτρου θα λειτουργούν εκθέσεις Φωτογραφίας & Ζωγραφικής. Όλα τα δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στο θεατράκι του πάρκου ενώ οι προβολές στην παραλία

Παρασκευή 29/6 (θέατρο, χορός, κινηματογράφος, φωτογραφία, ζωγραφική)

20.00 Variaciones Flamencas από τις Ελένη Γερμάνη και Sofia Kiorpe της ομάδας “la semilia”(5?)

20.30 «Μετανάαααστες» (ή είμαστε πάρα πολλοί πάνω σ’ αυτήν την πουτάνα τη βάρκα) του Ματέι Βίσνιεκ από την ΚΟΥΙΝΤΑ (90?)

21.45 «Πείραμα Μπεζούχωφ» (15?)

21.30 «I am not your negro» του Raoul Peck, 2016 (93?) από το Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Ομάδων Απθ_Παμακ

Άγγελοι του Τσιτσάνη – Παρασκευή 29/6 – Ανατολική Σκηνή
Οι Άγγελοι του Τσιτσάνη είναι η Μαριάνα (μπαγλαμάρα, φωνάρα), η Ελένη (φωνάρα, κρουστάρα) και η Λένα (κιθάρα,φωνάρα).
Όταν παίζουν αγαπούν να μιλάμε σιγανά και να τραγουδάμε δυνατά! Τους αρέσουν οι Τσιτσάνης, Μάρκος, Αμπατζή, Γεωργακοπούλου, Ρόζα, Λίντα, Τούντας, Τσαούς, Archive, Αγγελάκας, Χατζηφραγκέτα και άλλοι πολλοί (και πολλές) τραγούδα των οποίων και θα απολαύσουμε, μεταξύ άλλων,την Παρασκευή 29/6 στην Ανατολική Σκηνή του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης.

Cantabile – Παρασκευή 29/6 – Ανατολική Σκηνή
Από κλασικές μελωδίες μέχρι jazz standards και από ρετρό κομμάτια μέχρι γνωστές μουσικές του κινηματογράφου οι Καφετζή Ελισάβετ (Φλάουτο), Κονδυλίδου Μαρία (Ακορντεόν/φωνή) και Σακελλαρίδης Θάνος (Κιθάρα) είναι οι Cantabile και θα είναι μαζί μας την Παρασκευή 29/6 στην Ανατολική σκηνή! #antirathess21

ΠλανΏδειες – Παρασκευή 29/6 – Ανατολική Σκηνή
Τις ΠλανΏδειες τι γνωρίσαμε 4 χρόνια πριν στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Είναι ένα γυναικείο πολυφωνικό μουσικό σχήμα που συγκροτήθηκε το 2013 με σκοπό να αναδείξει την ποικιλομορφία της μουσικής έκφρασης ανα τον κόσμο και επικεντρώνεται στην διασκευή και ερμηνεία της αφρικάνικης μουσικής καθώς και την μετεξέλιξη αυτης.
Οι ΠλανΏδειες είναι οι Ruth Jennifer Sutton, Μαρίνα Μαντενιώτη, Δωροθέα Καραμούζα και Μαρία Καραμούζα, και συμμετέχουν, όπως μας είπαν, στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ γιατί ονειρεύονται έναν κόσμο χωρίς σύνορα, διακρίσεις και ρατσισμό και στηρίζουν τις προσπάθειες που γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση. #antirathess21

Διώνη – Παρασκευή 29/6 – Ανατολική Σκηνή
Οι ΔΙΩΝΗ είναι οι Ευαγγελία Γκόγκου, Παρασκευή και Χριστίνα Γκόγκου, Ειρήνη και Παναγιώτα Κολιούση και Ανθή Κύρκου. Προέρχονται από την Ήπειρο.Η ανάγκη τους να εκφραστούμε μέσα από το ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι, έτσι όπως το άκουσαν από τις γιαγιάδες και τους γονείς τους, τις οδήγησε στη δημιουργία της “Διώνης” την Άνοιξη του 2004.
Στόχος τους είναι να διατηρήσουν τα ακούσματα που απέκτησαν βιωματικά, αλλά και να τα εξελίξουν μέσα από τον δικό τους τρόπο έκφρασης. #antirathess21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ