Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img

Εκδήλωση: “Προσφυγικό: Από την Ένταξη στην Αποδοχή” στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης

Το Europe Direct Thessalonikis – ΚΕΔΗΘ και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην Ελλάδα την εκδήλωση με θέμα: “Προσφυγικό¨από την Ένταξη στην Αποδοχή”. Η εκδήλωση θα γίνει στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 4 Ιουλίου, ώρα 18.30΄.

Θα χαιρετήσουν η κα Paschalidou Maria – Πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ – Kedith – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Θεσσαλονίκης και η κα Σοφία Ασλανίδου – Πρόεδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια θα προβληθεί η ταινία: “District Zero”, μια συμπαραγωγή της European Commission και της Oxfam.

H ταινία είναι γυρισμένη στο μεγαλύτερο camp προσφύγων στο Ζαατάρι της Ιορδανίας. Πραγματεύεται την ανάγκη που έχουν οι άνθρωποι να κρατήσουν ζωντανές τις αναμνήσεις τους μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο! Αναδεικνύει επίσης την ανασφάλεια και τα ερωτήματα που προκύπτουν στους ανθρώπους που διαβιούν στο camp: «Ποιοι είμαστε;», «Γιατί βρισκόμαστε εδώ;», «Που γεννηθήκαμε;», «Που θα πεθάνουμε;»

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η παρουσίαση των προγραμμάτων ένταξης του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών Δήμου Θεσσαλονίκης, των Μ.Κ.Ο: SolidarityNow Omnes Praxis Greece και θα ακολουθήσει διάλογος με τους συμμετέχοντες πολίτες.

Παράλληλα, ξεκινάει μία ακόμα δράση με τίτλο: “Δίνω ζωή με το παλιό μου ποδήλατο!”

Το χαλασμένο, παλιό και πεταμένο στην αποθήκη παλιό μας ποδήλατο μπορεί να πάρει ζωή!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ