Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Απομακρύνονται οι λαμαρίνες από το εργοτάξιο του μετρό στο Συντριβάνι

Αλλάζουν από αύριο τα κυκλοφοριακά δεδομένα στον κόμβο Συντριβανίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καθώς απομακρύνονται οι λαμαρίνες από το εργοτάξιο του μετρό. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό Α.Ε.:

Στον Σταθμό Σιντριβάνι του Μετρό Θεσσαλονίκης από αύριο Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018 θα ισχύσουν οι παρακάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

 

  1. Απομακρύνεται η εργοταξιακή κατάληψη στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά της οδού Εγνατία, από τη συμβολή της με την οδό Αγγελάκη μέχρι το ύψος της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Η οδός Εγνατία θα διαθέτει πλέον 3 λωρίδες κυκλοφορίας στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά.

 

  1. Διαμορφώνονται:

 

Α. Τριγωνική νησίδα  στη συμβολή των οδών Εγνατία και Αγγελάκη.

Β. Πεζοδρόμιο πλάτους δύο (2) μέτρων νότια της οδού Εγνατία κατά μήκος της εργοταξιακής κατάληψης.

 

Ο Πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε σχετικά:

 

«Συνεπείς στο χρονοδιάγραμμα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σχετικά με την ολοκλήρωση και την σταδιακή απελευθέρωση των δρόμων της Θεσσαλονίκης από τις εργοταξιακές καταλήψεις, αύριο Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018, αποδίδεται σε κανονική κυκλοφορία ακόμα ένα ρεύμα της οδού Εγνατίας προς ανατολικά, στο ύψος του Σταθμού «Συντριβάνι», μπροστά στη Δ.Ε.Θ.

Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά από την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας στην οδό Μοναστηρίου, στο ύψος της Πλατείας Δημοκρατίας και λίγους μήνες μετά την αποκατάσταση και επαναφορά της Δελφών στο ύψος της Αναλήψεως, η οποία αποδόθηκε σε πλήρη κυκλοφορία μετά από 9 χρόνια, της οδού Μοναστηρίου στο ύψος του Ν. Σ. Σ.

και στη συνέχεια της Λεωφόρου Καραμανλή στο ύψος του σταθμού Παπάφη.

Το Μετρό Θεσσαλονίκης έχει μπει στις ράγες και προχωρεί με σταθερά βήματα προς την ολοκλήρωση και λειτουργία του το 2020. Η απομάκρυνση των εργοταξιακών καταλήψεων και η επιστροφή της Θεσσαλονίκης στην κανονικότητα είναι το χειροπιαστό αποτέλεσμα της μεγάλης προόδου που καταγράφει το έργο από το 2016 μέχρι σήμερα.»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ