Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ανακοίνωση διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης σχετικά με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος

 Την αντίθεση της στην σχεδιαζόμενη συγχώνευση του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ΤΕΙ εκφράζει με ανακοίνωση της η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Στην ανακοίνωση αναφέρει:

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στον χώρο της εκπαίδευσης, προσφέροντας υψηλού επιπέδου προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα. Με την προσέλκυση φοιτητών από το εξωτερικό, αλλά και με τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα «Study in Thessaloniki» που υλοποιεί ο Δήμος με στόχο την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως εκπαιδευτικού προορισμού, το διεθνούς κύρους εκπαιδευτικό ίδρυμα αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα εξωστρέφειας για την πόλη μας.

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζει τον προβληματισμό της για τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση του εδρεύοντος στην πόλη μας Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος με τα ΤΕΙ της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Με την προτεινόμενη συγχώνευση του ΔΙ.ΠΑ.Ε. με τα δύο ΤΕΙ, που παρέχουν εντελώς διαφορετικά προγράμματα σπουδών εστιασμένα στην τεχνολογική κατάρτιση, διαγράφεται σημαντικός κίνδυνος υποβάθμισης του κύρους του ιδρύματος, γεγονός που θα αποτελέσει πλήγμα για το ίδιο αλλά και για την πόλη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ