Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

3η Εθελοντική Αιμοδοσία της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ στη Θεσσαλονίκη

Η 2484 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ σε συνεργασία με τους Ομίλους Rotaract της Περιφέρειας και με τους Ροταριανούς Ομίλους της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και με τη στήριξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, του Γενικού Νοσοκομείου Παπανικολάου και του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης, οργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Αιμοδοσίας, την  Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε από τις 9 π.μ. έως τις 2 μετά το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις της κεντρικής Νότιας Πύλης της ΔΕΘ (απέναντι από τη ΧΑΝΘ).

Με κεντρικό σύνθημα «Ζήσε την εμπειρία της προσφοράς – Πολιτισμός σημαίνει αλληλεγγύη» και με στόχο την δημιουργία Τράπεζας Αίματος αλλά κυρίως και για την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή όχι μόνον των ροταρακτόρων και ροταριανών, αλλά και όλων των συμπολιτών μας, η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης του Ρόταρυ στη Βορ. Ελλάδα.

Η Τράπεζα Αίματος της 2484 ΠΔΡ είναι νόμιμα πιστοποιημένη από το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών με αριθ. 14410 και υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Αιμοδοσίας της Περιφέρειας ιατρός Αριστοτέλης Αποστολίδης ο οποίος δήλωσε: “Mε ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε στην τρίτη κατά σειρά Εθελοντική Αιμοδοσία της Περιφέρειας πολλούς νέους ανθρώπους, που προσήλθαν να προσφέρουν αίμα. Συγκεντρώσαμε με την εποπτεία των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου Γ. Παπανικολάου 39 μονάδες αίματος, γεγονός που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας αυτό, για τον προσεχή Δεκέμβριο. Ευχαριστώ θερμά όλους τους ομίλους Rotaract της Θεσσαλονίκης, καθώς και όλους τους Ροταριανούς Ομίλους της Περιφέρειάς μας από τη Θεσσαλονίκη που ήταν παρόντες με οποιονδήποτε τρόπο στην διοργάνωση. Επίσης, θέλω να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου στον ιδρυτικό πρόεδρο του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης και πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Εικόνας της 2484 ΠΔΡ Ντίνο Κωστόπουλο, που για μια ακόμη φορά προσέφερε αθόρυβα τις υπηρεσίες του για την αρτιότητα της διοργάνωσή μας, ώστε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας στην ιδέα και στη σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας».

Το φετινό moto της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικής Αιμοδοσίας είναι «Να είσαι εκεί για τον άλλο / Δώσε αίμα / Μοιράσου ζωή» και με αφορμή αυτήν την πρώτη δράση της 2484 ΠΔΡ ο νέος Διοικητής Θεόδωρος Ασπασίδης δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντικό να προσφέρεις αίμα για να βοηθήσεις τον πάσχοντα συνάνθρωπο, φίλο, συνεργάτη ή και πιο απλά έναν άγνωστο συμπολίτη σου. Είναι κάτι πολύ σπουδαίο. Είναι μια πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς και πολύ σωστά, πολιτισμός σημαίνει αλληλεγγύη. Ευχαριστώ και συγχαίρω από καρδιάς, τον β. Διοικητή και πρόεδρο της Επιτροπής Εθελοντικής Αιμοδοσίας ιατρό Αριστοτέλη Αποστολίδη, ο οποίος είχε την έμπνευση και την πρωτοβουλία αυτής της διοργάνωσης, την οποία πραγματοποιεί επί σειρά ετών σε συνεργασία με τους Ροταριανούς Ομίλους της Θεσσαλονίκης. Επίσης, ευχαριστώ και συγχαίρω τους ομίλους Rotaract της Περιφέρειάς μας και ιδιαιτέρως την DRR Τζένη Δογάνη, οι οποίοι προσέφεραν διπλά στη μεγάλη αυτή ανθρωπιστική και κοινωνική προσφορά μας. Προσέφεραν και τις υπηρεσίες τους στην διοργάνωση, αλλά και έδωσαν δυναμικό παρόν με τα μέλη τους στην προσφορά αίματος. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε επίσης, το Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, τον υπεύθυνο ιατρό αιματολόγο κ. Αθανάσιο Αναστασιάδη, καθώς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που είχαν την ευθύνη της πραγματοποίησης της αιμοδοσίας. Τέλος, ευχαριστούμε την πρόεδρο της Επιτροπής Νεότητας της Περιφέρειας Φωτεινή Παπαδήμα για την πολύτιμη συνεισφορά της».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Εικόνας της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ Ντίνος Κωστόπουλος σημειώνει ότι «Το φετινό πρόγραμμα Εθελοντικής Αιμοδοσίας πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την ευγενική υποστήριξη της ΔΕΘ HELEXPO, του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης και του Γενικού Νοσοκομείου Παπανικολάου και υποστηρίχθηκε χορηγικά από το Ελληνικό Κέντρο Επικοινωνίας, την ERGO Aσφαλιστική, τη Μακεδονική βιομηχανία γάλακτος ΜΕΒΓΑΛ, την βιομηχανία αναψυκτικών ΕΨΑ, τα ζαχαροπλαστεία ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΟΥΔΑΣ, την εταιρία παραγωγής καλλυντικών ΚΥΑΝΑ, τα κομμωτήρια Nestor Yannakis, τα σούπερ-μάρκετς ΜΑΣΟΥΤΗΣ και τα πολύ-βιβλιοπωλεία ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ τους οποίους και ευχαριστούμε για την συνεισφορά τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ