Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Στο Κολλέγιο Ανατόλια θα προετοιμαστεί η νεοσύστατη Εθνική Ομάδα Lacrosse Ανδρών

Από τις 8 έως τις 11 Ιουλίου θα βρίσκεται για τετραήμερη προετοιμασία στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη η νεοσύστατη Εθνική Ομάδα Lacrosse ενόψει της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που αρχίζει στο Ισραήλ στις 15 Ιουλίου 2018.

Η Εθνική Ομάδα δημιουργήθηκε πρόσφατα στις ΗΠΑ και αποτελείται από αθλητές ελληνικής καταγωγής, και έναν Έλληνα αθλητή από τη Θεσσαλονίκη, μαθητή του Κολλεγίου Ανατόλια.

Όπως αναφέρει το Κολλέγιο: Το lacrosse (λακρός) είναι ένα ταχύτατο και συναρπαστικό ομαδικό άθλημα, που έπαιζαν οι Ινδιάνοι για να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές. Στόχος είναι τα δίχτυα της αντίπαλης ομάδας στην οποία πρέπει να μπει η μπάλα με τη βοήθεια ειδικών μπαστουνιών. Το άθλημα είναι εξαιρετικά διαδεδομένo στην Αμερική και σε όλον τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα μόλις ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα.

Σημαντικό ρόλο για τη διάδοσή και ανάπτυξη του lacrosse στην Ελλάδα διαδραματίζει και το Κολλέγιο Ανατόλια με το τριτοβάθμιο τμήμα του για πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, το ACT-American College ofThessaloniki. Από τις αρχές του 2017 με τη συνεργασία της Greece LacrosseAssociation ξεκίνησε η οργάνωση του αθλήματος σε σχολικό επίπεδο, ενώ την ίδια χρονιά φιλοξενήθηκε στο Κολλέγιο Ανατόλια το 1ο σεμινάριο lacrosse από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Lacrosse (FIL),.

Τον Μάιο του 2018 το Κολλέγιο Ανατόλια διοργάνωσε το 1ο σχολικό ΚύπελλοLacrosse με τη συμμετοχή δημοσίων σχολείων (2ο ΓΕΛ Πολίχνης, 1ο ΓΕΛ Πυλαίας, Γυμνάσιο Κολλεγίου Ανατόλια).

Προπονητικά σεμινάρια και ανοιχτές προπονήσεις

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της Εθνικής Ομάδας Lacrosse στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν δύο δωρεάν προπονητικά σεμινάρια στις 9 και 10 Ιουλίου (17:00- 19:00) και μία προπόνηση ανοιχτή για το κοινό στις 11 Ιουλίου (8:30 – 10:30).

Χώρος σεμιναρίων και προπονήσεων: Γήπεδο Ποδοσφαίρου Κολλεγίου Ανατόλια

Για περισσότερες πληροφορίες: 2310 398228, 6937 338357 (Στεπάν Παρτεμιάν)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ