Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
23.8 C
Thessaloniki
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
spot_img

Αξιοποίηση χώρου στην πρώην Ναυτική Διοίκηση Βορείου Ελλάδος

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του χώρου της πρώην Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδος, που βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην περιοχή του Ντεπό. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση των δύο από τα συνολικά οκτώ κτήρια που βρίσκονται στην έκταση των 4,8 στρεμμάτων, που προβλέπεται να διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής.

Σήμερα, Παρασκευή 6 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ξεναγήθηκε στον χώρο από τον Πλοίαρχο Σπυρίδωνα Μανωλάκη ΠΝ, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι σταδιακά μέσα στο επόμενο διάστημα θα κατεδαφιστούν και άλλα τέσσερα ετοιμόρροπα κτίσματα και στη συνέχεια θα γίνει καθαρισμός του χώρου.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Γιάννης Μπουτάρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εδώ και τρία χρόνια είμαστε σε επαφή με το Αρχηγείο του Ναυτικού για την αξιοποίηση του χώρου. Στην έκταση θα παραμείνουν τα δύο διατηρητέα κτίρια, τα οποία θα χρησιμοποιήσει το Ναυτικό και στο υπόλοιπο τμήμα σχεδιάζουμε να δημιουργήσουμε πάρκο και παιδική χαρά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ