Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου με έργα Ντβόρζακ και Σοστακόβιτς και τη νέα της καλλιτεχνική διευθύντρια, την αρχιμουσικό Ζωή Τσόκανου, στο πόντιουμ της ορχήστρας για πρώτη φορά στην Αθήνα. Σολίστ στο βιολοντσέλο ο Ντάνιελ Μύλλερ-Σοτ, ένας από τους κορυφαίους βιρτουόζους της γενιάς του. Η συναυλία θα δοθεί στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 16 Ιουλίου, ώρα 21:00΄.

 Ο Ντάνιελ Μύλλερ-Σοτ έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες διεθνείς ορχήστρες και έχει έντονη δισκογραφική δραστηριότητα. Ξεχώρισε ήδη από την ηλικία των 15 ετών, όταν κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι για νέους μουσικούς, και από τότε τα διεθνή μέσα έχουν εκθειάσει πολλές φορές την τεχνική του, χαρακτηρίζοντάς τον «ατρόμητο ερμηνευτή με τεχνική που καίει» (The New York Times), που ερμηνεύει «με υπαρξιακή επιτακτικότητα» (Stuttgarter  Nachrichten).

Το πρόγραμμα ξεκινά με το ‘Κοντσέρτο για τσέλο’ του Ντβόρζακ, ένα αριστούργημα της λεγόμενης ‘αμερικανικής περιόδου’ του συνθέτη, που έχει χαρακτηριστεί ως ‘ο βασιλιάς των κοντσέρτων για τσέλο’ για τις ιδιαίτερα υψηλές δεξιοτεχνικές απαιτήσεις του. Το δεύτερο μέρος περιλαμβάνει την ‘Πέμπτη Συμφωνία’ του Σοστακόβιτς, ένα από τα σημαντικότερα συμφωνικά έργα του περασμένου αιώνα.

 

Πρόγραμμα:

Αντονίν Ντβόρζακ (1841-1904):  Κοντσέρτο για βιολοντσέλο σε σι ελάσσονα, έργο 104

Ντμίτρι Σοστακόβιτς (1906-1975): Συμφωνία αρ.5 σε ρε ελάσσονα, έργο 47

Διεύθυνση ορχήστρας: Ζωή Τσόκανου

Βιολοντσέλο: Daniel Müller-Schott

 

Τιμές εισιτηρίων:

Διακεκριμένη ζώνη: 40€ – 50€

Ζώνη Α’: 32€ – 40€

Ζώνη Β’: 24€ – 30€

Ζώνη Γ’: 16€ – 20€

Άνω Διάζωμα: 10€ – 15€

Εισιτήρια στο 210 3272000, στα Ταμεία του Φεστιβάλ, Πανεπιστημίου 39, και στο  greekfestival.grviva.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ