Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ψεκασμοί για τα κουνούπια στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Την Τετάρτη στις 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες και ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών σε φρεάτια και λοιπές εστίες στο πολεοδομικό συγκρότημα του δήμου Ωραιοκάστρου.

Επίσης την ίδια ημέρα (11/7/2018) θα πραγματοποιηθούν δειγματοληψίες και ψεκασμοί (φυσικό – περιαστικό σύστημα) για την καταπολέμηση κουνουπιών σε Ανθούπολη, Νεοχωρούδα, Πεντάλοφο και Ωραιόκαστρο.

Πρόκειται για δράσεις, που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που υλοποιεί η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Κ.Μ. και έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνει  την παρακολούθηση από εδάφους των προνυμφών των κουνουπιών και τη διενέργεια παρεμβάσεων προνυμφοκτονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου Προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών με επίγειες και εναέριες δράσεις προνυμφοκτονίας και ακμαιοκτονίας, με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή όχλησης των πολιτών.

Για θέματα όχλησης από τα κουνούπια οι πολίτες μπορούν να καλούν όλο το εικοσιτετράωρο στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: 800 11 24 424.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ