Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
32.2 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
spot_img

Νέα διευθύντρια στο Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα η Φανή Τσατσάια

H Φανή Τσατσάια επιλέχθηκε για να αναλάβει ως Διευθύντρια του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.

Με ανακοίνωση του, το  Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα ευχαριστεί τον κύριο Βασίλειο Νικόλτσιο, για την πολύτιμη συμβολή του στον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου και την ανάδειξη του έργου του τόσο από την θέση του διευθυντή του Μουσείου (Νοέμβριος 2002), από όπου και αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2017, όσο και από τη θέση του Εφόρου Συλλογών και Εκθέσεων του Μουσείου (Δεκέμβριος 2017), θέση από την οποία και παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2018.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

“Με σπουδές στην Αρχαιολογία και την Ιστορία της Τέχνης και διοικητική εμπειρία σε διεθνή εκπαιδευτικά έργα, η κυρία Φανή Τσατσάια επιλέχθηκε μέσα από μια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης, για να αναλάβει ως Διευθύντρια του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Η κυρία Τσατσάια ως Ιστορικός Τέχνης εργάστηκε στη Συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και υπήρξε Διευθύντρια στο Τμήμα Παραγωγής και Εκπαίδευσης μεγάλου ομίλου εταιρειών της Θεσσαλονίκης, έχοντας υπό την ευθύνη της τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση εγχώριων και διεθνών έργων.

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα ευχαριστεί τον κύριο Βασίλειο Νικόλτσιο, για την πολύτιμη συμβολή του στον εμπλουτισμό της συλλογής του Μουσείου και την ανάδειξη του έργου του τόσο από την θέση του διευθυντή του Μουσείου (Νοέμβριος 2002), από όπου και αποχώρησε τον Νοέμβριο του 2017, όσο και από τη θέση του Εφόρου Συλλογών και Εκθέσεων του Μουσείου (Δεκέμβριος 2017), θέση από την οποία και παραιτήθηκε τον Ιούνιο του 2018.

Το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, ακολουθώντας τις επιταγές της νέας εποχής, βαδίζει σ’ έναν νέο δρόμο εξωστρέφειας. Μέσα από νέα πολιτιστικά προγράμματα, με τη χρήση νέων τεχνολογιών και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, στοχεύει στη μελέτη και την ανάδειξη της νεότερης ιστορίας και του πολιτισμού της Μακεδονίας και, κυρίως, στην καλλιέργεια της γνώσης των επισκεπτών γι’ αυτή τη σημαντική χρονική περίοδο της ελληνικής ιστορίας. Αυτοί θα είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί η καινούργια Διευθύντρια”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ