Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Μέτωπο αντιπολίτευσης συγκρότησαν έξι δημοτικοί σύμβουλοι στο δήμο Θεσσαλονίκης

Στη συγκρότηση ενός αντιπολιτευτικού μετώπου κατά της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη, προχώρησαν οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, ήτοι, οι ανεξάρτητοι Κωνσταντίνος Ζέρβας και Παναγιώτης Αβραμόπουλος, οι σύμβουλοι της διοικούσας παράταξης “Πρωτοβουλία” Ανδρέας Κουράκης και Γιώργος Αρβανίτης, η επικεφαλής της παράταξης “Γειτονιές σε Δράση” Μόνικα Αϊβάζογλου και ο δημοτικός σύμβουλος της “Ανοιχτής Πόλης” Γιώργος Αβαρλής.

Όπως τόνισαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου, αυτό έγινε σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, αναφέρθηκαν σε “αποτυχίες” της διοίκησης Μπουτάρη, σχετικά με την καθαριότητα, την ελεγχόμενη στάθμευση, τον οργανισμό εσωτερικής υπηρεσίας, καθώς και στην απουσία έργων στην πόλη.

Παράλληλα χαρακτήρισαν “κακό και αποτυχημένο δήμαρχο” τον κ. Μπουτάρη, ενώ έκαναν λόγο για “ανυπαρξία έργου” στη δεύτερη θητεία, σημειώνοντας πως “περιφρονεί τις απόψεις των δημοτικών συμβούλων” στις συνεδριάσεις και πως η συζήτηση για τα προβλήματα της πόλης γίνεται “στη βάση της ατάκας”.

Ακόμα τόνισαν πως η ομάδα των “έξι” δημιουργήθηκε γιατί παρουσιάστηκε “έλλειψη αντιπολίτευσης στον κεντρικό δήμο” και κάλεσαν όσους δημοτικούς συμβούλους επιθυμούν να συμπαραταχθούν σε αυτό το μέτωπο προσθέτοντας πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν “κατάρρευση της διοίκησης Μπουτάρη”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν η ομάδα αυτή θα μετεξελιχτεί σε δημοτική παράταξη, ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2019, είπε πως “δεν έχει γίνει καμία συζήτηση, ούτε διαλογισμός”, χωρίς όμως να αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο.

Ωστόσο αυτό που τόνισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι ότι σήμερα στόχος τους είναι η συνεργασία για την ανάδειξη προβλημάτων προκειμένου να “γίνουν τα πράγματα καλύτερα στην πόλη της Θεσσαλονίκης”.

Τέλος οι δημοτικοί σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας Ανδρεάς Κουράκης και  Γιώργος Αρβανίτης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης, ο κ. Αβαρλής έθεσε τον εαυτό του εκτός της “Ανοιχτής Πόλης”, ενώ η κ. Αϊβάζογλου δήλωσε πως  δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη δική της παράταξη και πως ο λόγος που την οδήγησε στους “έξι” είναι καθαρά αντιπολιτευτικός προς τη διοίκηση.

πηγή: thestival

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ