Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Νέες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου σε Κουφάλια, Χαλάστρα, Καλαμπάκα, Ελασσόνα

Μετά την έκδοση του πλαισίου Ανάπτυξης Απομακρυσμένων Δικτύων Διανομής με χρήση Συμπιεσμένου / Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου από τη ΡΑΕ, αναμένεται εντός του 2018 να τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο τα Κουφάλια και η Χαλάστρα στη Θεσσαλονίκη, η Καλαμπάκα και η Ελασσόνα στη Θεσσαλία, αφού υπεγράφησαν οι συμβάσεις παραχώρησης των χώρων από τους Δήμους στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την τοποθέτηση των μονάδων αποσυμπίεσης φυσικού αερίου, με σκοπό την τροφοδότηση των ανωτέρω περιοχών.

Εντός Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου του 2018, θα τροφοδοτηθούν και οι περιοχές του Λαγκαδά, της Μηχανιώνας , της Επανομής, του Νέου Ρυσίου και του Τυρνάβου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Εταιρείας.

Επιπλέον, με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζεται από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ η διείσδυση του φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη και στη Θεσσαλία, καθώς κατά το 1ο Εξάμηνο του έτους έγιναν σχεδόν 9.000 νέες συνδέσεις φυσικού αερίου νοικοκυριών και επιχειρήσεων, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 53% συγκριτικά με αντίστοιχο διάστημα του έτους 2017.

Στόχο αλλά και δέσμευση της  ΕΔΑ ΘΕΣΣ αποτελεί η πρόσβαση στο δίκτυο του φυσικού αερίου σε όσο το δυνατόν περισσότερους καταναλωτές στις περιοχές της Αδείας.

Φωτογραφία από την υπογραφή των συμβολαιογραφικών πράξεων παραχώρησης των χώρων: Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Μπακούρας Λ., Δήμαρχος Χαλκηδόνας, κ. Τσουκνιδάς Ι.,  Δήμαρχος Δέλτα, κ. Φωτόπουλος Ε., Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Ευαγγέλου Ν.,  Δήμαρχος Καλαμπάκας, κ. Σινάνης Χ., και οι τα Διευθυντικά Στελέχη της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, κ. Στεργιόπουλος Μ. & κα Καλογήρου Ε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ