Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
27.2 C
Thessaloniki
Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
spot_img

Αύγουστος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά, νυχτερινές περιηγήσεις, συναυλίες στην Αυγουστιάτικη Πανσέληνο, ξεναγήσεις, εκθέσεις περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης (Μ. Ανδρόνικου 6, τηλ. 231 331 0201) τον Αύγουστο.

Το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε, έχει ως εξής:

01 – 03 & 28 – 31 Αυγούστου 2018

ΩΡΑ: 10.00

ΧΩΡΟΣ: Εκθέσεις

Θερινά καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά

Συνεχίζονται οι ξεναγήσεις στις εκθέσεις του μουσείου για τα παιδιά που συμμετέχουν στο ολοήμερο καλλιτεχνικό εργαστήριο του ΚΘΒΕ, στο πλαίσιο συνεργασίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, για τρίτη  συνεχόμενη χρονιά.

Συνδιοργάνωση: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα…
Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018
ΩΡΑ: 22.00
ΧΩΡΟΣ: Υπαίθριες εκθέσεις
ΕIΣΟΔΟΣ ΕΛΕYΘΕΡΗ

Ποίηση του Σεληνοφωτός

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στη δράση «Εν Νυκτί» με θεματική τις ιστορίες της νύκτας, που διοργανώνει η Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Θα πραγματοποιηθούν νυχτερινές περιηγήσεις στις υπαίθριες εκθέσεις «Αγρός-Οικία-Κήπος-Τόπος» και «Μνήμη και Λίθοι» και στις ενδιάμεσες στάσεις θα διαβαστούν αποσπάσματα νυχτερινής ποίησης από την αρχαία και νέα ελληνική γραμματεία.

Διαβάστε περισσότερα…
Κυριακή, 26 Αυγούστου 2018
ΩΡΑ: 21.30
ΧΩΡΟΣ: Κήπος Μουσείου
ΕIΣΟΔΟΣ ΕΛΕYΘΕΡΗ

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος

Συναυλία με τους Αρετή Κετιμέ, Εύη Σιαμαντά, Πάνο Ζώη και τη συνθέτρια του προγράμματος Σοφία Νάτσιου με την επταμελή ορχήστρα της.

Τίτλος της μουσικής παράστασης είναι «Τρεις φωνές χιλιάδες χιλιόμετρα» και το ρεπερτόριό της θα είναι ένα μουσικό ταξίδι από την Ανατολή στη Δύση με αφετηρία την παραδοσιακή μουσική διαφόρων λαών του κόσμου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό τόσο στη συναυλία, όσο και στις υπαίθριες εκθέσεις του μουσείου.

Συνδιοργάνωση: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα…
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
Πέμπτη 02 & 30 Αυγούστου 2018

ΩΡΑ: 12.00 (02/08) & 18.00 (30/08)

ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων
Απαιτείται προεγγραφή και εισιτήριο εισόδου

Θεματικές ξεναγήσεις 

στην περιοδική έκθεση «ΕΙΔΩΛΙΟ. Ένας μικρόκοσμος από πηλό» από αρχαιολόγους του Μουσείου, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με την επίδειξη του εισιτηρίου εισόδου.

Τηλ. κράτησης: 2313 310 201 & 244 (Δευτ.- Παρ. 08.00 έως 15.00)

Διαβάστε περισσότερα…
Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΩΡΑ: 19.00

ΧΩΡΟΣ: Αίθουσα περιοδικών εκθέσεων Γ’
Απαιτείται προεγγραφή
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Θεματική ξενάγηση

στην περιοδική έκθεση «Η Αρχαιολογία και Εγώ» | “Archaeology & Me”
από την αρχαιολόγο Ελευθερία Θεοδωρούδη, συνεργάτιδα του Α.Π.Θ.

Απαιτείται εισιτήριο ελευθέρας εισόδου, το οποίο θα ισχύει για τη συγκεκριμένη έκθεση

Τηλ. κράτησης: 2313 310 201 (Δευτ.- Παρ. 08.00 έως 15.00)

Διαβάστε περισσότερα…
ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ
…ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ
ΕΙΔΩΛΙΟ. Ένας μικρόκοσμος από πηλό
Διάρκεια έκθεσης: 3 Απριλίου 2017 – 31 Δεκεμβρίου 2018
Η έκθεση είναι αφιερωμένη στα πήλινα ειδώλια, μια ιδιαίτερα σημαντική κατηγορία αρχαιολογικών αντικειμένων. Ειδώλια κατασκευάζονταν στον ελληνικό κόσμο από την προϊστορική εποχή μέχρι το τέλος της αρχαιότητας και έτσι αποτελούν χαρακτηριστικό εύρημα των ανασκαφών τόσο σε νεκροταφεία όσο και σε οικισμούς προϊστορικών και ιστορικών χρόνων.

Συνολικά, παρουσιάζονται 672 ειδώλια από τα οποία 291 προέρχονται από τη Συλλογή του ΑΜΘ. Τα υπόλοιπα ειδώλια προέρχονται από το σύνολο των Εφορειών Αρχαιοτήτων της Βόρειας Ελλάδας.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει αυτή τη μεγάλη έκθεση με σκοπό όχι μόνο την  κατανόηση τεχνικών στοιχείων, μορφολογίας και εξέλιξης αλλά και την ψηλάφηση των μηνυμάτων τα οποία μεταφέρουν αυτές οι μορφές που φθάνουν σε εμάς έχοντας ταξιδέψει από τα βάθη του χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα…
Η Αρχαιολογία και Εγώ | Archaeology & Me

Διάρκεια έκθεσης: 29 Μαΐου 2018 – 31 Αυγούστου 2018

Η έκθεση «Η Αρχαιολογία και Εγώ» έρχεται σε συνέχεια του Πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «Η δική (σ)μου Αρχαιολογία – Απεικονίζοντας το παρελθόν», που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πανευρωπαϊκού δικτύου NEARCH την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015. και έθεσε σε όλους του Ευρωπαίους πολίτες το ερώτημα: Τι είναι η αρχαιολογία; Η απάντησή τους ήρθε με τη συμμετοχή του κοινού στο διαγωνισμό με μια ζωγραφιά, μια φωτογραφία, ένα σχέδιο ή ένα βίντεο.

88 επιλεγμένα έργα από όσα συμμετείχαν στο διαγωνισμό αποτελούν τον πυρήνα αυτής της έκθεσης, που η επίσημή της πρώτη έγινε στο Palazzo Massimo (Museo Nazionale Romano in Palazzo  Massimo) στη Ρώμη το Δεκέμβριο του 2016 και φέτος θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η έκθεση στη Θεσσαλονίκη αποτελεί συνδιοργάνωση του ΑΜΘ με το ΑΠΘ

Διαβάστε περισσότερα…
Από την ανασκαφή στην προβολή

Διάρκεια έκθεσης: 29 Μαΐου 2018 – 31 Οκτωβρίου 2018

Η έκθεση διοργανώνεται από τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού Βόρειας Ελλάδος, με τη συμμετοχή των Εφορειών Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και Κοζάνης και εντάσσεται στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο σύλλογος με τίτλο «Οι εργαζόμενοι του Πολιτισμού στην κοινωνία».

Το φωτογραφικό υλικό που αντλήθηκε από το αρχείο των Εφορειών Μαγνησίας και Κοζάνης, παρουσιάζει εντυπωσιακές εικόνες με κεντρικό θέμα την εργασία των υπαλλήλων στις παραπάνω Εφορείες.

Διαβάστε περισσότερα…
Greek Body Overlays

Διάρκεια έκθεσης: 17 Ιουλίου 2018 – 30 Σεπτεμβρίου 2018

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την έκθεση “GREEK BODY OVERLAYS” του Gerald Pryor, Αμερικανού καλλιτέχνη και καθηγητή φωτογραφίας στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης NYU Steinhardt, σε επιμέλεια της δρ. Θάλειας Βραχοπούλου, καθηγήτριας της Φιλοσοφίας της Τέχνης, με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Τα έργα είναι το αποτέλεσμα σύνθεσης εικαστικής και φωτογραφικής αποτύπωσης του σώματος του ίδιου του καλλιτέχνη και του διαλόγου που προτείνει με έργα της αρχαίας ελληνικής τέχνης. Με αυτήν τη “σωματοποιημένη” αλληλουχία ο Αμερικανός καλλιτέχνης επιδιώκει να συνομιλήσει με την αρχαιοελληνική κληρονομιά.

Διαβάστε περισσότερα…

ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ

Συνεχίζεται η περιοδική έκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης «Ραιδεστός – Θεσσαλονίκη. Αρχαιότητες σ’ ένα ταξίδι προσφυγιάς» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ