Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια” στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου

Το θεατρικό έργο του Τηλέμαχου Τσαρδάκα «Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια» στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου, την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018.

Η δημοφιλής ηθοποιός, απόφοιτος της Σχολής του Εθνικού θεάτρου και γνωστή στο ευρύ κοινό από την τηλεοπτική σειρά «Ταμάμ», Λίλα Μπακλέση και ο βραβευμένος το 2017 με το Σταυρό του Δημήτρη Χορν και γνωστός από την μεγάλη θεατρική επιτυχία «Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο», Κωνσταντίνος Μπιμπής, σκηνοθετούν και ερμηνεύουν την ερωτική ιστορία ενός ζευγαριού, μέσα από την αποκαλυπτική συνάντησή τους, χρόνια μετά.

Λίγα λόγια για το έργο:

«Παραθερίζουμε στην ίδια παραλία. Αφήνουμε τα πράγματα μας στα βότσαλα και βουτάμε στη θάλασσα. Είμαστε πολλά παιδιά, μεγάλη παρέα, αλλά για μένα υπάρχεις μόνο εσύ. Καθόμαστε ακριβώς στο σημείο που σκάει το κύμα και μαζεύουμε κοχύλια. Είναι μια ωραία αφορμή για να καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο».

Τέλη των 80ς, αρχές των 90ς. Ελληνική επαρχία, πόλη νησιού. Η Μένια και ο Νικολής πάνε μαζί σχολείο, γίνονται αχώριστοι, ονειρεύονται, κάνουν έρωτα, ερωτεύονται «για πάντα». Αλλά τα χρόνια περνούν και η πραγματικότητα – όπως συνηθίζει – επιβάλλει τον εαυτό της. Οι δύο ήρωες όμως ποτέ δεν παύουν να σημαδεύουν ο ένας τον άλλο. Παρά τις επιλογές που έχουν κάνει στις ζωές τους, ανάμεσά τους, εξακολουθεί να καίει μια πυρκαγιά άγρια.

Αυτή είναι η τελική αναμέτρηση ενός μεγάλου εγκλωβισμένου έρωτα. Αυτή είναι η συνάντηση που χρωστούσαν ο ένας στον άλλο. Γεμάτη χιούμορ και συγκίνηση, γεμάτη σύγκρουση και απόρριψη, γεμάτη τρυφερότητα και νοσταλγία.

Αυτή είναι η γλυκόπικρη ιστορία των «κάτω απ’ τ’ αστέρια».
Μια ιστορία αγάπης και ενηλικίωσης, για τις πολύ μεγάλες προσδοκίες και την πολύ σκληρή πραγματικότητα, με φόντο τη μικρή κοινωνία της επαρχίας, τις παραλίες του καλοκαιριού και την ξέγνοιαστη εποχή της αθωότητας.

Συντελεστές παράστασης:
Κείμενο: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Λίλα Μπακλέση, Κωνσταντίνος Μπιμπής
Βοήθεια στη σκηνοθεσία: Άρτεμις Γρύμπλα
Βοηθός σκηνοθέτη: Εύα Διαμάντη
Φωτογραφίες: Γιώτα Παντελίδου -SunShine photography
Σχεδιασμός αφίσας: Δημήτρης Γιαννακούλιας
Κατασκευές οριγκάμι: Έλενα Νικολάου
Παραγωγή: K2L ΑΛΦΑ-ΙΔΕΑ

«Οι κάτω απ’ τ’ αστέρια»
του Τηλέμαχου Τσαρδάκα
Τρίτη 28 Αυγούστου 2018
Θέατρο Κήπου – Γερμανού Νικολάου, Έναντι ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη

Εισιτήριο 15 ευρώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ