Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εκδηλώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης στο 5ο Taratsa International Film Festival

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πολιτιστική-Μη κερδοσκοπική Εταιρεία “Τριακόσιες Εξήντα Μοίρες (360°)” διοργανώνει εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 5ου Taratsa International Film Festivalτο οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 26 Αυγούστου 2018.

Με άξονα το ιστορικό κέντρο της πόλης και σε 4 από τις ταράτσες του, θα πραγματοποιηθούν 5 βραδιές κινηµατογραφικής πανδαισίας. 54 ταινίες αποτελούν τον κορμό των 3 διαγωνιστικών τμημάτων, που φέτος πέρα από το Διεθνές Διαγωνιστικό (που φέτος έχει την ονομασία Wide Lens) δίνουν ακόμα περισσότερο χώρο έκφρασης στο ελληνικό σινεμά μικρού μήκους (στο τμήμα Greek Scene) αλλά και σε φοιτητικές δημιουργίες από κάθε γωνιά του πλανήτη στις προβολές του τμήματος Student Angle, που θα μας παρασύρουν με τον δικό τους, ιδιαίτερο παλμό.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνει ένα preevent στις 21 Αυγούστου, στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου με τίτλο “TheBig Time”, όπου θα παρουσιαστούν 3 κινηματογραφικές δημιουργίες αποφοίτων του Τμήματος Κινηματογράφου του Α.Π.Θ., που διέγραψαν μια εξαιρετική πορεία σε πολλά διεθνή φεστιβάλ (Yellow Fieber της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη, Euroman του Γαβριήλ Τζάφκα, και Astrometal του Ευθύμη Kosemund Σανίδη σε σενάριο της Ελιζαμπέττας Ηλία-Γεωργιάδου), σε ένα event που θα περιλαμβάνει και ζωντανό διάλογο με τους δημιουργούς και το οποίο θα ολοκληρωθεί με ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό live session των Bouche Fermée.

Παρουσιαστής του Big Time θα είναι ο Κωστής Ζαφειράκης.

Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει στις 23/8, αφιέρωμα σε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, όπου θα προβληθούν επιλεγμένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους νέων σκηνοθετών από όλο τον κόσμο. Η είσοδος στην συγκεκριμένη εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το συνολικό πρόγραμμα του 5ου Taratsa International Film Festival είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα http://www.taratsaiff.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ