Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η αλλαγή που έφερε το ασημένιο μετάλλιο της Μπελιμπασάκη

Η Μαρία Μπελιμπασάκη μαζί με τον προπονητή της, Κώστας Ηλία, αποφάσισαν μετά από επτά χρόνια να αφοσιωθεί στα 400μ. και δικαιώθηκαν για την επιλογή τους. Με Πανελλήνιο ρεκόρ και χάνοντας στο τέλος το χρυσό μετάλλιο η Μαρία Μπελιμπασάκη κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Το ήθελε, πάλεψε για αυτό και τελικά το κατάφερε. Η Μαρία Μπελιμπασάκη στη χώρα μας το πέμπτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το δεύτερο ασημένιο,  μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την ικανοποίηση και τον θαυμασμό γι΄αυτή την ομάδα που παρουσιάστηκε στη διοργάνωση στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Η 27χρονη δεν είναι μια αθλήτρια που έκανε τώρα την εμφάνιση της.

Το Βερολίνο ήταν για εκείνη η τέταρτη στάση στην ιστορία της διοργάνωσης, ωστόσο αυτή ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε στα 400 μέτρα. Η έμπειρη αθλήτρια επέλεξε φέτος να επιστρέψει στην παρατεταμένη ταχύτητα, αγώνισμα στο οποίο ξεκίνησε στην ουσία την ενασχόληση της με τον στίβο σε νεαρή ηλικία.

Η τελευταία φορά που η Μπελιμπασάκη είχε κάνει 400 μ. ήταν το 2011 όταν στα 20 της χρόνια πέτυχε 55.10 και κατέλαβε την δεύτερη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα.

Από τότε έριξε την προσοχή της στα 200 μ. κι όσες προσπάθειες κι αν έγιναν τότε προκειμένου να πεισθεί να επιστρέψει στο αγώνισμα έπεσαν στο κενό. Η αθλήτρια την περασμένη σεζόν ένιωσε έτοιμη και πιο ώριμη από ποτέ να κάνει αυτό το βήμα.

Η απόφαση δικαίωσε την ίδια, αλλά και τον προπονητή της Κώστα Ηλία κι έτσι η Μπελιμπασάκη ανήκει πλέον στις κορυφαίες της απόστασης στην Ευρώπη.

Η κατάκτηση του μεταλλίου

Κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άνδρας και καμία γυναίκα σε καμία μεγάλη διοργάνωση στα 400 μ. έκανε χθες η Μαρία Μπελιμπασάκη στην προτελευταία ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στο Βερολίνο.

Η πρωταθλήτρια μας κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της χώρας στο αγώνισμα με 50.45 και έγραψε με μεγάλα γράμματα το όνομα της στην ιστορία του αγωνίσματος.

Η πρωταθλήτρια του Κώστα Ηλία έκανε πολύ καλή και ισορροπημένη κούρσα και έχασε στην ουσία πάνω στη γραμμή του τερματισμού από την Πολωνή Τζαστίνα Σβάιτι- Ερσετικ που .εφτασε στον τερματισμό με αρκετές δυνάμεις και τερμάτισε πρώτη σε 50.41, επίδοση που είναι η κορυφαία στην Ευρώπη, ενώ τρίτη ήταν η Ολλανδή  Λισάν ντε Βίτε με 50.77.

Η Μπελιμπασάκη βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ στην απόσταση, το οποίο ήταν 50.56 της Φανής Χαλκιά από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2004 επίσης στο ίδιο στάδιο. Η Μπελιμπασάκη χάρισε στη χώρα μας το πέμπτο της μετάλλιο στη διοργάνωση και το δεύτερο ασημένιο,  μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο την ικανοποίηση και τον θαυμασμό γι΄αυτή την ομάδα που παρουσιάστηκε στη διοργάνωση στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

πηγή: sport24.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ