Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Πρωτοβουλία”: Απόλυτος σεβασμός στις όποιες αποφάσεις του Γιάννη Μπουτάρη

Ανακοίνωση αναφορικά με τη χθεσινή της συνεδρίαση που είχε ως θέμα τη μελλοντική της πορεία εξέδωσε η δημοτική ομάδα της “Πρωτοβουλίας”.

Υπενθυμίζεται πως κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι υποψήφιος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Όπως είπε θα αποφασίσει στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Στην ανακοίνωσή της η “Πρωτοβουλία”, σημειώνει αναφορικά με το γεγονός αυτό πως υπάρχει “απόλυτος” σεβασμός στις αποφάσεις του κ. Μπουτάρη, ενώ τονίζεται και η καταλυτική του παρουσία στην πορεία της δημοτικής ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής ομάδας “Πρωτοβουλία”:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 30.08.18(σ.σ χθες), η συνεδρίαση της Δημοτικής Ομάδας της “Πρωτοβουλίας” με θέμα: Η πορεία της “Πρωτοβουλίας” προς τις δημοτικές εκλογές».

Ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, εισηγούμενος το θέμα ανέφερε τα εξής:

Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις εξελίξεις προς τις δημοτικές εκλογές είναι κυρίως τρεις:

-Η επίσπευση της ημερομηνίας της διεξαγωγής των εκλογών.
-Το θέμα της υπό εξέλιξη Συμφωνίας των Πρεσπών.
-Ο εκλογικός νόμος, που καθιερώνει την απλή αναλογική και υποχρεώνει σε συνεννοήσεις και συνεργασίες προκειμένου να μπορέσει να διοικηθεί ο Δήμος.

Στη συνέχεια τόνισε:

Η «Πρωτοβουλία» από την ίδρυσή της αποτελεί μια πολυσυλλεκτική αυτοδιοικητική παράταξη. Ο μόνος στόχος της είναι να πάει μπροστά η Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο αυτό η «Πρωτοβουλία» συζητάει με όλους όσοι ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης και οι ήδη εκδηλωθείσες αλλά και οι μελλοντικές στηρίξεις είναι καλοδεχούμενες. Μοναδικός εχθρός της παράταξης είναι ο σκοταδισμός και η κακοδιοίκηση που είχε επικρατήσει επί της εποχής Παπαγεωργόπουλου και οι ακραίες δυνάμεις που αντιτίθενται στη δημοκρατία και στην ανοιχτή κοινωνία.

Η συζήτηση για το μέλλον της πόλης πρέπει να διεξαχθεί με συναινετική διάθεση και «ανοιχτά χαρτιά», παρόλο που η τοπική Νέα Δημοκρατία έχει βάλει στο στόχαστρο τον Δήμαρχο και επιθυμεί να τον πλήξει προσωπικά. Η «Πρωτοβουλία» απευθύνεται στην κοινωνία και όχι στα κόμματα με στόχο να κερδίσει τις εκλογές προς όφελος της πόλης, να είναι η κυρίαρχη δύναμη.

Για την υποψηφιότητά του δήλωσε ότι αφενός νοιώθει μια εύλογη κόπωση από τη μακρόχρονη τριβή με το διοικητικό έργο και αφετέρου ότι έχει συναίσθηση της κατάστασης και της ανάγκης για τη συνέχισή του. Σκέφτεται πιθανά σενάρια αλλά δεν έχει λάβει ακόμη οριστικές αποφάσεις.

Και πρόσθεσε ότι κατανοεί την ανάγκη να αποφασίσει σύντομα και να προβεί σε ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα. Ο ίδιος, ως Δήμαρχος, και η Διοίκηση συνεχίζουν και εντείνουν το σημερινό έργο τους και σχεδιάζουν το μέλλον και την προοπτική της πόλης. Στο σημείο αυτό έκανε αναλυτική αναφορά στα υπό εξέλιξη σημαντικά έργα για την πόλη και εκτίμησε ότι πολλά από αυτά βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα.

Τέλος, αναφερόμενος στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές σημείωσε ότι δεν θα υπάρξουν κομματικές συναλλαγές και κρυφές συμφωνίες αλλά πρόσκληση σε έναν ανοιχτό διάλογο με στόχο τη συνεννόηση και τη συμβολή όλων εκείνων των δυνάμεων της κοινωνίας που θέλουν το καλό της πόλης.

Στην εκτενή συζήτηση που ακολούθησε με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελών της Δημοτικής Ομάδας, πήραν τον λόγο σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες. Οι απόψεις που ακούστηκαν αναφέρθηκαν στον προβληματισμό για την επόμενη μέρα της «Πρωτοβουλίας» και για τη συνέχεια της παράταξης μετά τις αποφάσεις του Δημάρχου.

Τονίστηκε αφενός η καταλυτική παρουσία του αλλά και ο πλήρης σεβασμός στις αποφάσεις του και αφετέρου η ανάγκη για τη συνέχιση του πρωτοποριακού εγχειρήματος της «Πρωτοβουλίας», που άλλαξε την πόλη, με την ανανέωση του προγράμματος της παράταξης και των προσώπων, με την ανάδειξη νέων ανθρώπων και ιδεών και με τη διατήρηση των κατακτημένων αυτοδιοικητικών χαρακτηριστικών της. Η «Πρωτοβουλία» πρέπει να αποφύγει να εμπλακεί στην κομματική πόλωση που θα υπάρξει ενόψει και των εθνικών εκλογών και να προβάλει το έργο της και την αυτόνομη και αυτοδιοικητική φυσιογνωμία της.

Οι υπαρκτές αδυναμίες και οι στόχοι που δεν επιτεύχθηκαν ως σήμερα στο διοικητικό έργο της «Πρωτοβουλίας», πρέπει να γίνουν αντικείμενο ειλικρινούς ανάλυσης και κριτικής αποτίμησης ώστε να οδηγήσουν σε χρήσιμα συμπεράσματα και σε διορθωτικές κινήσεις. Το αύριο της Θεσσαλονίκης είναι το σημαντικότερο ζήτημα και οι απαντήσεις σ’ αυτό, σε διάλογο με την κοινωνία της πόλης, είναι το ζητούμενο.

Αναφορές έγιναν και στα προβλήματα που δημιούργησε στην εικόνα της Διοίκησης η στάση της «εσωτερικής αντιπολίτευσης» της «Πρωτοβουλίας» και σημειώθηκε ότι, αν επιδειχθεί η βούληση, υπάρχει διάθεση και χρόνος για υπέρβαση των προβλημάτων.

Τέλος, η συζήτηση έκλεισε με θετική αποτίμηση για τη διεξαγωγή της και με την απόφαση για τόνωση της λειτουργίας της Δημοτικής Ομάδας και του διαλόγου ενόψει της συνέχισης του έργου της διοίκησης αλλά και της έγκαιρης προετοιμασίας της παράταξης για τις εκλογές του Μαΐου.

 

πηγή: thestival

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ