Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

9ος Διαγωνισμός Υποτροφιών του ΑCT- American College of Thessaloniki

Για ένατη συνεχή χρονιά το ACT – American College of Thessaloniki, δίνει τη δυνατότητα σε νέους από όλη την Ελλάδα να διεκδικήσουν πλήρεις ή μερικές υποτροφίες για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του, σε ένα ακαδημαϊκό περιβάλλον υψηλών διεθνών προδιαγραφών. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη στη Βιβλιοθήκη Bissell του ACT την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018, στις 18:00, και οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι και την ημέρα των εξετάσεων.

Ο μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός προσφέρει έξι (6) υποτροφίες 100%, μία για κάθε ένα από τα παρακάτω προπτυχιακά προγράμματα:

  • Business Administration
  • Business Computing
  • Computer Science
  • English
  • International Relations
  • Psychology

 

Επίσης χορηγεί δύο (2) υποτροφίες 100%, μία για κάθε ένα από τα μεταπτυχιακά του προγράμματα:

  • MBA (Master of Business Administration)
  • MS in Hospitality and Tourism Management

Επιπλέον, σημαντικός αριθμός μερικών υποτροφιών θα δοθεί και σε υποψήφιους που θα συγκεντρώσουν υψηλή βαθμολογία στις εξετάσεις. Όλοι οι υποψήφιοι θα λάβουν μέρος σε μία ηλεκτρονική εξέταση γνώσεων και ικανοτήτων, πολλαπλής επιλογής, η οποία θα διαρκέσει 1 ώρα και 15 λεπτά. Η εξέταση θα είναι στα Ελληνικά και δεν απαιτεί προετοιμασία. (Περισσότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής  στο http://www.act.edu/scholarship-competition).

Το ACT – American College of Thessaloniki

Το μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα λειτουργεί από το 1981 στη Θεσσαλονίκη και σήμερα είναι αναγνωρισμένο στις ΗΠΑ από την Επιτροπή για Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης του New England Association of Schools and Colleges (NEASC), τον οργανισμό που πιστοποιεί μερικά από τα καλύτερα αμερικανικά πανεπιστήμια, όπως τα Harvard και Yale. Παράλληλα τα πτυχιακά προγράμματα του ACT έχουν και Ευρωπαϊκή πιστοποίηση μέσω του Open University της Μ. Βρετανίας. To American College of Thessaloniki είναι επίσης αναγνωρισμένο ως «Κολλέγιο» από το Υπουργείο Παιδείας, καθώς πληροί τους όρους του Προεδρικού Διατάγματος (Π.Δ. 38/2010) που ρυθμίζει την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Το ACT έχει συνάψει συμφωνίες με περισσότερα από 60 Αμερικανικά Πανεπιστήμια οι οποίες επεκτείνονται και σε προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών, δίνοντας την ευκαιρία σε Έλληνες φοιτητές του ACT να σπουδάσουν για ένα ή περισσότερα εξάμηνα σε κάποιο Πανεπιστήμιο της Αμερικής. Το ACT αποτελεί τον πιο δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό στην Ελλάδα για Αμερικανούς φοιτητές μέσω του προγράμματος Study Abroad. Κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, στο ACT καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ στην προσέλευση ξένων φοιτητών, οι οποίοι ξεπέρασαν σε πλήθος τους 500 από 45 διαφορετικές χώρες.

Το ACT προσφέρει επίσης ένα εκτεταμένο πρόγραμμα υποτροφιών με βάση όχι μόνο την οικονομική ανάγκη αλλά και τις επιδόσεις των υποψηφίων.

www.act.edu

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ