Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Μουσική παράσταση από το ΜΙΕΤ στην Πλάκα

Συνεχίζοντας για τρίτη χρονιά τον επιτυχημένο κύκλο φθινοπωρινών εκδηλώσεων, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ) θα φιλοξενήσει στην αυλή του, στην οδό Θουκυδίδου 13, στην Πλάκα, την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 21.00΄, την παράσταση με τίτλο “Με μια Αναπνοή- Όλια Λαζαρίδου – Νίκος Ξυδάκης –Διονύσιος Σολωμός Αθήνα 2018″. 


Ο Νίκος Ξυδάκης και η Όλια Λαζαρίδου παρουσιάζουν ένα ποιητικό αφήγημα σε δύο μέρη.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης παρουσιάζεται ο Λάμπρος του Διονυσίου Σολωμού, μια από τις πιο αινιγματικές μορφές του έργου του. Η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου και ο μουσικός Μιχάλης Νικόπουλος θα μας αφηγηθούν τη σκοτεινή ιστορία του σαν ένα λαϊκό τραγούδι.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης ο Νίκος Ξυδάκης ερμηνεύει, σαν έναν εσωτερικό μονόλογο, ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού μελοποιημένα από τον ίδιο. Τον συνοδεύει στο κανονάκι η Έφη Ζαϊτίδου.

Τιμές εισιτηρίων

Κανονικό: 10 €

Φοιτητικό / 65+ / Ανέργων / ΑΜΕΑ:  5 €

 

Η προπώληση των εισιτηρίων για τις παραστάσεις θα πραγματοποιείται μέσω του www.viva.gr και στο Βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ, Αμερικής 13.

Τις ημέρες των παραστάσεων εισιτήρια θα διατίθενται επίσης στο χώρο των εκδηλώσεων, στην αυλή του ΜΙΕΤ, Θουκυδίδου 13, Πλάκα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ