Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συναυλίες, virtual reality games, καινοτόμες επιχειρήσεις, εξομοιωτές μαχητικών αεροσκαφών, νέα μοντέλα αυτοκινήτων, γεύσεις και πολλές ακόμη εκπλήξεις στην 83η ΔΕΘ

Στους εορταστικούς ρυθμούς της 83ης ΔΕΘ ζει η Θεσσαλονίκη και όλη η χώρα μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου, καθώς ξετυλίγεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων και συναυλιών της μεγαλύτερης ΔΕΘ των τελευταίων 20 ετών.

Κάθε μέρα είναι και μία συναυλία στην έκθεση, όπου από σήμερα το βράδυ στις 21:30 ξεκινούν τα Music Events Live κατά τη διάρκεια των οποίων σε καθημερινή βάση τραγουδιστές του ελληνικού και ξένου πενταγράμμου δίνουν το «παρών» στην Πύλη Τόξο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα των music events της 83ης ΔΕΘ ανοίγει με τον καλύτερο τρόπο σήμερα με το δημοφιλές συγκρότημα «Μέλιsses» και τον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή, Βασίλη Καρρά.

Τις συναυλίες τις παρακολουθούν όλοι μόνο με το εισιτήριο της έκθεσης.

Η έκθεση, πέραν του έντονου επιχειρηματικού και καινοτομικού χαρακτήρα της, είναι ιδιαίτερα πλούσια στους τομείς της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης, του πολιτισμού και της αναψυχής.

Οι ΗΠΑ ως Τιμώμενη Χώρα δεσπόζουν εκθεσιακά στο περίπτερο 13 με μία από τις πιο σημαντικές συμμετοχές στην ιστορία της ΔΕΘ.

Η Αμερικανική συμμετοχή με 55 εταιρείες-κολοσσούς και φορείς έχει να επιδείξει ότι πιο προωθημένο τεχνολογικά σε διάφορους κλάδους όπως στο πεδίο της αεροναυπηγικής, των υπολογιστών, του διαδικτύου, της φαρμακευτικής βιομηχανίας, των τηλεπικοινωνιών, της εκπαίδευσης, της ασφάλειας, της άμυνας κτλ.

Πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων πραγματοποιείται καθημερινά στο περίπτερο των ΗΠΑ με κορυφαίους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό (το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Τιμώμενης Χώρας μπορείτε να το βρείτε στην διεύθυνση: https://usatif2018.gr\ ).

Ακριβώς απέναντι από το περίπτερο των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο περίπτερο 12, παρουσιάζονται 130 ελληνικές startups, στο πλαίσιο του θεματικού πάρκου «Ψηφιακή Ελλάδα», μια πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και της ΔΕΘ-Helexpo.

Στην έκθεση συμμετέχουν και επιχειρήσεις από όλη την Ελλάδα κάτω από την «ομπρέλα» της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων στα περίπτερα 2 και 3.

Συνολικά 50 Επιμελητήρια από όλη την χώρα με 360 επιχειρήσεις βρίσκονται στην έκθεση, ενώ ξεχωριστές εκθεσιακές συμμετοχές διαθέτουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (περίπτερο 8), το Επιμελητήριο Σερρών (περίπτερο 16) και το Επιμελητήριο Κοζάνης (περίπτερο 6).

Η καινοτομία «στεγάζεται» μεταξύ άλλων και στο περίπτερο 2, όπου διοργανώνεται το Φεστιβάλ Τέχνης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος Artecitya με τον γενικό τίτλο “THE NEW NEW”. Περιλαμβάνει τις ενότητες Virtual World, Games & Politics, Σύγχρονη Τέχνη και Τεχνολογία και Freiraum.

Στο περίπτερο 17 για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Hall Of Games αποτελεί το πιο συναρπαστικό entertainment πάρκο, το οποίο απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με παλαιά arcade games έως και τα πιο προωθημένα virtual reality games.

Η φετινή έκθεση είναι Smoke Free, ενώ όσοι εκθέτες και επισκέπτες της ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» για την Ελλάδα ή το εξωτερικό, με οποιαδήποτε αεροπορική εταιρεία, θα μπορούν εύκολα να κάνουν check in και να παραδώσουν τις αποσκευές τους στο περίπτερο της Fraport μέσα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Σήμερα το ωράριο της έκθεσης είναι 10:00 με 22:00.

Η έκθεση βρίσκεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης). Επίσημο ποτό της 83ης ΔΕΘ είναι η Coca Cola και επίσημο αυτοκίνητο είναι τα DS Automobiles της εταιρείας Γιαννίρης. Η βιομηχανία «Παπαστράτος» υποστηρίζει την πρωτοβουλία Smoke Free ΔΕΘ. Επίσημα Ξενοδοχεία των Music Events είναι τα Capsis και Capsis Bristol. Χορηγός των Blues Brothers είναι το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Η Ένωση Διακοσμητών Βορείου Ελλάδος συνέβαλε στον στολισμό της Θεσσαλονίκης με τα αστέρια στα χρώματα των ΗΠΑ.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε το πρόγραμμα όλων των παράλληλων εκδηλώσεων της 83ης ΔΕΘ:

https://tif.helexpo.gr/el/2018_Events_Programme

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ