Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Έκθεση ζωγραφικής Γιάννη Κοντοβού στην Chalkos Gallery

Έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Κοντοβού με τίτλο Melancholia εγκαινιάζεται στην Chalkos Gallery στις 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 20.00′.

Όπως περιγράφουν οι διοργανωτές της έκθεσης:

Στις 14 Σεπτεμβρίου γύρω στις 8μ.μ. θα ανοίξεις την πόρτα στην Chalkos Gallery. Μη σταθείς στο κατώφλι, προχώρησε. Είσαι στη MELANCHOLIA, στον κόσμο του Γιάννη Κοντοβού. Η ατμόσφαιρα είναι εντυπωσιακή. Η παλέτα πλούσια. Το μολύβι αποτυπώνεται στους πίνακες σαν χαρακτικό. Έχει τα χρώματα του συνοφρυωμένου ουρανού. Το γκρίζο της παιδικής μας ηλικίας όταν προσπαθούμε να ζωγραφίσουμε τα πρώτα συναισθήματα. Τα σπαράγματα της εφηβείας. Την ανοχή στον πόνο που μας μαθαίνει η ενηλικίωση. Σύννεφα που μεταμορφώνονται από αντικείμενο σε κείμενο: Άλλοτε είναι το σύννεφο – ομπρέλα, το σύννεφο –αλυσίδα, το σύννεφο- μπαλόνι. Το σύννεφο πάντα υπερέχει σαν έννοια. Μπορείς να του προσθέσεις ό,τι ταιριάζει σε σένα. Από σένα εξαρτάται πώς θα «φορέσεις» το σύννεφο που σε σκεπάζει.

Ο καλλιτέχνης ευθυγραμμίζει αυτό το βαρύ για πολλούς συναίσθημα της κατά-θλιψης με τη λαμπρότητα της ζωής, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται – προτείνοντας μια συννεφιά προσωποποιημένη, από αυτές που όλοι φυλάνε μέσα τους κατά το δοκούν.

Η περιήγηση στη MELANCHOLIA μέσα στη σιωπή της αντιτείνει το βίωμα μιας συναισθηματικής κατάστασης που έχει μέσα της ζεστασιά και θαλπωρή. Ο καλλιτέχνης την προσφέρει ανεπιτήδευτα στο θεατή για να τη διαχειριστεί όπως εκείνος θέλει. Μια οπτικοποιημένη πρόταση για την αποδοχή και τη συμβίωση με το συναισθηματικό ημερολόγιο που έχει καταγραφεί και έχει κατακαθίσει μέσα μας.

Ο Γιάννης Κοντοβός με την παραστατική απλότητα που παρέχει το λάδι και το μολύβι κοντοστέκεται όχι στην αποποίηση της σκιάς που ενίοτε νιώθεις να σε πλησιάζει επικίνδυνα αλλά στη δημιουργική γραφή που μπορεί να εκφραστεί σαν μια βόλτα στη ζωή. Η MELANCHOLIA του Γιάννη Κοντοβού είναι πλασματική. Προτείνει το σύννεφο ως σημείο φυγής, εκεί που συγκλίνουν οι φόβοι. «Εϊ, εσύ! Ουρανέ! Βγαλ’ το καπέλο σου. Εγώ περνάω».

 

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Κοντοβό

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1973 και σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με καθηγήτρια την Τέτα Μακρή. Καλλιτέχνης με σημαντική διδακτική εμπειρία και συμμετοχή σε πληθώρα ατομικών και ομαδικών εκθέσεων. Ζει και εργάζεται στην Ξάνθη.

Εγκαίνια την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, ώρα 8μ.μ. Διάρκεια έκθεσης έως 26 Σεπτεμβρίου 2018

Chalkos Gallery, Ιουστινιανού 21 τηλ.  2310250956

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ