Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συνάντηση Γ. Μπουτάρη με τον διοικητή της Ναυαρχίδας του 6ου Αμερικανικού Στόλου

Συνάντηση με τον Διοικητή του USS Mount Whitney, της Ναυαρχίδας του 6ου Αμερικανικού Στόλου, Robert Agular, είχε σήμερα, Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στο Δημαρχείο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, παρουσία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώς Γούλα.

Ο Γιάννης Μπουτάρης καλωσόρισε τον Robert Agular στη Θεσσαλονίκη, την πρωτεύουσα των Βαλκανίων, όπως την χαρακτήρισε, και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι αμερικανικά πλοία ελλιμενίζονται στην πόλη. «Η παρουσία των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ σημαντική και εκδηλώνεται όχι μόνο μέσω της επίσκεψης της Ναυαρχίδας του 6ου Αμερικανικού  Στόλου στο λιμάνι, αλλά και μέσω της συμμετοχής των μεγαλύτερων αμερικανικών επιχειρήσεων στην 83η ΔΕΘ», τόνισε ο Γιάννης Μπουτάρης, που εξήρε παράλληλα την αρτιότητα των εγκαταστάσεων του ΟΛΘ.

Ασφαλές λιμάνι και ιστορική πόλη χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ο Αμερικανός αξιωματούχος, εκτιμώντας ότι  η θέση της Ελλάδας στη Μεσόγειο είναι μεγάλης σημασίας για τη χώρα του. «Οι δεσμοί μεταξύ των λαών μας είναι ισχυροί και οι στόχοι μας κοινοί: η ασφάλεια και η ευημερία. Αυτή είναι η πρώτη φορά που επισκεπτόμαστε τη Θεσσαλονίκη, εγώ και τα περισσότερα μέλη του πληρώματός μου, και πραγματικά απολαμβάνουμε τον υπέροχο καιρό, τον πολιτισμό, τη φιλοξενία και την εκπληκτική κουζίνα της. Οι κινήσεις αυτές αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας με την Ελλάδα και να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα αμοιβαίας υποστήριξης και συνεργασίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ