Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
13 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
spot_img

Σύσκεψη για τη βελτίωση των Αστικών Συγκοινωνιών στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Την ανάγκη να επιλυθούν άμεσα τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με τις αστικές συγκοινωνίες, ώστε να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού, επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας με τον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Στέλιο Παππά, στα γραφεία του ΟΑΣΘ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης – στην οποία συμμετείχε και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Φωτιάδης – ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου περιέγραψε τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο συγκοινωνιακό δίκτυο του ΟΑΣΘ τόσο στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου όσο και του Ελευθερίου Κορδελιού, με αιχμή το πρόβλημα της συχνότητας των δρομολογίων αλλά και της παλαιότητας του στόλου των λεωφορείων.

Όπως τόνισε ο κ. Σούλας: “Είναι αδιανόητο για τον δεύτερο μεγαλύτερο  σε πληθυσμό δήμο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης οι συνθήκες μετακίνησης μέσω του δικτύου του ΟΑΣΘ να παρουσιάζουν αυτήν την τραγική εικόνα, με αποτέλεσμα την τεράστια ταλαιπωρία των πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο μέσος χρόνος  αναμονής στις στάσεις  ξεπερνά τα 30 λεπτά, την ίδια ώρα που ο στόλος των λεωφορείων είναι εξαιρετικά γηρασμένος και έχει αντικατασταθεί σε ένα μεγάλο βαθμό από μικρής χωρητικότητας λεωφορεία, στα οποία  οι επιβάτες κυριολεκτικά στοιβάζονται” επισήμανε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου.

Ο Δήμαρχος κάλεσε τη διοίκηση του ΟΑΣΘ να προχωρήσει άμεσα σε δραστικές παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, με πρώτη προτεραιότητα την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου λεωφορειακού στόλου με σύγχρονης τεχνολογίας λεωφορεία καθώς και την αύξηση των δρομολογίων. Μάλιστα ο Δήμαρχος κατέθεσε στον Πρόεδρο του ΟΑΣΘ μια σειρά από προτάσεις του δήμου για τη βελτίωση του συγκοινωνιακού δικτύου, προτείνοντας συγκεκριμένα:

– τη μεταφορά του τερματικού σταθμού του ΟΑΣΘ από το τέρμα της οδού Σμύρνης με Α. Τρίτση σε χώρο άνωθεν του Περιφερειακού, γεγονός που θα συμβάλλει και στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του νεόδμητου οικισμού

– Μεταφορά του τέρματος της λεωφορειακής γραμμής “20 – Μενεμένη” στον  τερματικό σταθμού οδού Σμύρνης με Α. Τρίτση, συμβάλλοντας στην περαιτέρω κάλυψη των αναγκών των κατοίκων στη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΟΑΣΘ κ. Στέλιος Παππάς άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αιτήματα της δημοτικής αρχής για τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, διαβεβαιώνοντας πως η διοίκηση του οργανισμού θα τα εξετάσει άμεσα ώστε να δρομολογηθούν λύσεις, που θα συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το επιβατικό κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ