Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας για τη φοιτητική ομάδα ReAcTiON

Το ταλέντο τους στη φωτογραφία ξεδίπλωσαν φοιτητές του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, αφήνοντας για λίγο τα πειράματα στα εργαστήρια, και κατέκτησαν την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας.

Ο λόγος για την ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Χημείας ReAcTiON, η οποία έλαβε περισσότερες από 10.000 ψήφους στον διεθνή διαγωνισμό «Colorful Chemistry» έπειτα από ψηφοφορία του κοινού που έλαβε χώρα στο διαδίκτυο.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το διαδικτυακό περιοδικό ChemViews Magazine και διήρκεσε από τις 2 Ιουλίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ η ομάδα κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ 26 συμμετοχών παγκοσμίως.

Το ChemViews Magazine είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό του οργανισμού ChemPubSoc Europe και του εκδοτικού οίκου Wiley-VCH με θεματολογία που αφορά την έρευνα, τη βιομηχανία, την εκπαίδευση, τα συνέδρια, τις  χρηματοδοτήσεις και πολλά ακόμη με τη μορφή κειμένων, βίντεο και διαδραστικών λειτουργιών. Η ChemPubSoc Europe είναι ένας οργανισμός που  αποτελείται από 16 Xημικές Eταιρείες και Ενώσεις της ηπειρωτικής Ευρώπης, ο οποίος  ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Η ομάδα ReAcTiON

Η ReAcTiON είναι μια μη κερδοσκοπική, μη κυβερνητική, μη συνδικαλιστική ομάδα προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ. Ξεκίνησε ως ιδέα τον Δεκέμβριο του 2015 και έχει ως στόχο τη σύνδεση-συνεργασία των φοιτητών με την αγορά εργασίας, καθώς και τη διεξαγωγή επιστημονικών και κοινωνικών εκδηλώσεων που προάγουν και υπηρετούν τη Χημεία ως επιστήμη. Πιο συγκεκριμένα, για τον σκοπό και τη λειτουργία της ομάδας αναφέρονται οι παρακάτω στόχοι:

Επιστημονικός στόχος:

Η δραστηριοποίηση των φοιτητών μέσα από την έγκυρη ενημέρωση για επίκαιρα και σύγχρονα ζητήματα που αφορούν την επιστήμη της Χημείας. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω υλοποίησης ημερίδων, ενημερώσεων για σύγχρονες έρευνες, επισκέψεων σε βιομηχανίες και αδερφοποίησης με αντίστοιχες ομάδες πανεπιστημίων του εσωτερικού και εξωτερικού.

 

Κοινωνικός στόχος:

Ενημέρωση του κοινού μέσω διάφορων εκδηλώσεων, με σκοπό τη γνωριμία με την επιστήμη της Χημείας και των εφαρμογών της στην καθημερινή ζωή.

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα ReAcTion βραβεύεται, καθώς το 2016 το βίντεό της έλαβε τη δεύτερη θέση στην ψηφοφορία του κοινού και την τρίτη θέση στην ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής σε διαγωνισμό φωτογραφίας/βίντεο με τίτλο «Favorite Science Moments» που διοργανώθηκε και πάλι  από το ChemViews Magazine.

Η ομάδαReAcTiON στα social media:

Facebook: ReAcTiON

LinkedIn: ReAcTiON

Instagram: reaction__auth

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ