Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Αρσακλιώτικα 2018» στο Πανόραμα, με παραδοσιακό ποντιακό γλέντι και θέατρο

Ποιοτική παραδοσιακή μουσική, χορό και τραγούδι, ποντιακό γλέντι και ενδιαφέροντα θεατρικά δρώμενα περιλαμβάνουν τα  «Αρσακλιώτικα 2018», οι διήμερες, ξεχωριστές, πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει και φέτος ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και έχουν εξελιχθεί σε ποιοτικό θεσμό πολιτισμού για την ευρύτερη περιοχή, θα φιλοξενηθούν την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30, στον αύλειο χώρο του Πέτρινου Δημοτικού σχολείου Πανοράματος.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι εκδηλώσεις την πρώτη ημέρα περιλαμβάνουν τη συμμετοχή παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων  της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος, του Λυκείου Ελληνίδων Θεσσαλονίκης με το Περιφερειακό Τμήμα Χορού Πανοράματος και τα Χορευτικά Τμήματα Τμήμα Πανοράματος της Δημοτικής Επιχείρησης ΚΕΠΑΠ. Την ίδια μέρα θα ακολουθήσει 60λεπτο παραδοσιακό ποντιακό γλέντι στο οποίο συμμετέχουν οι μουσικοί Στάθης Νικολαΐδης (δημοτικό τραγούδι), Γεώργιος Ατματζίδης (Ποντιακή Λύρα) και Κώστας Ζώης (φιλική συμμετοχή στο Νταούλι).

Τα  «Αρσακλιώτικα 2018» κορυφώνονται τη δεύτερη ημέρα  με δύο αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις που θα πραγματοποιηθούν στον ίδιο χώρο:

  • «Σ’ Αριστοφάνη τας πατεμασέας» που ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Συλλόγου Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας», σε σενάριο – παρουσίαση Γιούλης Γεωργιάδου.
  • «Η Τελετή» του Παύλου Μάτεση που ανεβάζει η θεατρική ομάδα “Allegro”του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Πανοράματος σε σκηνοθεσία Ελευθερίας Τέτουλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ