Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Το Μήλο της Έριδας … και άλλες Jazz Ιστορίες» στο θέατρο Σοφούλη

Η  παιδική σκηνή της εταιρεία Θεάτρου TheatrAction παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη (Τραπεζούντος 5 και Σοφούλη, Καλαμαριά) «Το Μήλο της Έριδας … και άλλες Jazz Ιστορίες».  Πρόκειται για μια επανάληψη της περσινής της παραγωγής «Για μιαν Ελένη..», που παρουσιάστηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα της επαρχίας, εμπλουτισμένη όμως με κείμενα που εξιστορούν όλα τα γεγονότα του Τρωικού Πολέμου από την αρχή ως το τέλος του, βασισμένα στα έπη του Τρωικού Κύκλου (Κύπρια Έπη, Ιλιάδα, Αιθιοπίδα, Μικρά Ιλιάδα, Ιλίου Πέρσις, Νόστοι, Οδύσσεια).

Η jazz μουσική, τα τραγούδια, οι χορογραφίες, η χιουμοριστική προσέγγιση αλλά και η συγκίνηση που συνθέτουν την εικόνα της παράσταση αποτελούν έναν διαφορετικό και ενδιαφέροντα τρόπο γνωριμίας και προσέγγισης των παιδιών με τον Όμηρο αλλά και  τα υπόλοιπα  έπη του Τρωικού κύκλου. Τα παιδιά μέσα από τη θεατρική εμπειρία μαθαίνουν ευχάριστα για τους ήρωες της ελληνικής μυθολογίας, αποτυπώνουν  εύκολα τις πληροφορίες για τη ζωή των αρχαίων ελλήνων, και προβληματίζονται πάνω στις αφορμές και στις πραγματικές αιτίες των πολέμων, που βάλλουν διαχρονικά την ανθρωπότητα. Σε αυτήν ακριβώς την παιδαγωγική βάση κινείται η παράσταση, χρησιμοποιώντας μάσκα, σωματικό θέατρο, διαδραστικά στοιχεία και μουσική, επιδιώκοντας να φέρει στην επιφάνεια ερωτήματα και θέσεις που θα λειτουργήσουν καταλυτικά  για την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των παιδιών και την απόκτηση της γνώσης μέσα από το χιούμορ και το γέλιο.

 

Ταυτότητα Παράστασης

Κείμενο: Μάρι Χεκιμιάν

Σκηνοθεσία: Δέσποινα Σαρόγλου

Πρωτότυπη μουσική: Αγγελική Κωστάκη

Χορογραφίες: Μαριλένα Πιστέντη

Σκηνικά – Κοστούμια: Αγγελική Κουρμουλάκη

Φωτισμοί: Ανέστης Ατακτίδης

Μουσικοί: Γιάννης Ιωαννίδης (μπάσο), Βασίλης Κυριακού (σαξόφωνα σοπράνο/τενόρο), Άλκης Κυρτσόγλου (κιθάρες), Αγγελική Κωστάκη (πιάνο, συνθς), Ανδρέας Παπαδόπουλος (τύμπανα)

Ερμηνεύουν σε διπλές διανομές οι: Άγγελος Γουγούσης, Σίσσυ Δαμδούμη, Βαγγέλης Ραφαήλ Καλλίτσογλου, Αγγελική Κωστάκη, Δέσποινα Σαρόγλου, Γιάννης Τσιακμάκης και Μάρι Χεκιμιάν

 

Από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 και κάθε Σάββατο στις 18:30′ 

Γενική Είσοδος: 9€

Καθημερινές για σχολεία (Τηλ Πληροφοριών 6979 720 605)

 

TheatrAction

H εταιρεία θεάτρου TheatrAction αποτελείται από μια ομάδα καλλιτεχνών, που συμπορεύονται εδώ και χρόνια υπερασπιζόμενοι το κοινό τους όραμα. Την ευαισθητοποίηση του σύγχρονου ανθρώπου μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό. Για αυτόν το λόγο επενδύουν ιδιαίτερα στο παιδικό θέατρο. Με παραγωγές προσεγμένης αισθητικής, που δεν υποτιμούν την παιδική νοημοσύνη, καλλιεργούν την ενσυναίσθηση και σέβονται τον ψυχισμό των παιδιών, επιδιώκουν να πλάσουν ένα θεατρόφιλο κοινό με παιδεία και καλλιτεχνικό κριτήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ