Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
16.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
spot_img

«Όταν θέλουν οι γυναίκες» από την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης

Η ταινία «Όταν θέλουν οι γυναίκες» θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, ώρα 21.00’ στον κινηματογράφο Βακούρα. Προλογίζει ο Βασίλης Κεχαγιάς κριτικός Κινηματογράφου.

Είναι η πρώτη προβολή της Λέσχης για τη σεζόν 2018-2019

Ταινία:

Γαλλία  Λίβανος  2011

Διάρκεια: 100’

Σκηνοθεσία: Nadine Labaki

Πρωταγωνιστούν: Nadine Labaki, Claude Msawbaa, Leyla Fouad, Antoinette El-Noufaily

Στον δρόμο που οδηγεί από το νεκροταφείο στο χωριό, μια μεγάλη ουρά από μαυροφορεμένες γυναίκες προχωράνε κάτω από τον ήλιο, σφίγγοντας πάνω τους τις φωτογραφίες των συζύγων τους, των πατέρων τους ή των γιων τους. Μερικές φορούν μαντίλα, άλλες κρατάνε έναν σταυρό, όμως όλες τους μοιράζονται το ίδιο πένθος, συνέπεια ενός ολέθριου και άχρηστου πολέμου. Φτάνοντας στην είσοδο του νεκροταφείου, η πομπή χωρίζεται στα δύο: από τη μια οι μουσουλμάνες, από την άλλη οι χριστιανές…

Με τα λόγια της ταλαντούχου Ναντίν Λαμπακί: Δεν είναι μια ιστορία πολέμου, αλλά ένα παραμύθι για το πώς να αποτρέψεις τον πόλεμο. Η ταινία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δραματική. Ωστόσο έχει πολλά κωμικά στοιχεία τα οποία σε συνδυασμό με το δράμα αποπνέουν ταυτόχρονα γέλιο και δάκρυα. Πιστεύω ότι χρησιμοποιώντας αυτή την ειρωνεία, είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιβιώσεις και να ανταπεξέλθεις στα γεγονότα της ζωής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ