Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Με συζήτηση για τη διδασκαλία μαθημάτων αρχαιογνωσίας άνοιξε ο κύκλος των “Φιλολογικών Βραδινών” του “Φιλόλογου”

Η διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση είναι το θέμα των εκδηλώσεων-συζητήσεων που ξεκίνησαν στο πλαίσιο των «Φιλολογικών βραδινών» – τις εκδηλώσεις λόγου της Δευτέρας που οργανώνει εδώ και σειρά ετών ο Σύλλογος Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής «Φιλόλογος».

Η πρώτη συζήτηση, που έγινε απόψε στην κατάμεστη αίθουσα του βιβλιοπωλείου – πολυχώρου Μαλλιάρης-Παιδεία«Ανατόλια» (Δ. Γούναρη 39, Καμάρα, τηλ. 2310 277113), αφορούσε τη διδασκαλία μαθημάτων αρχαιογνωσίας (Αρχαία Ελληνικά, Λατινικά).

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η κ. Κάτια Κιλεσοπούλου (φωτογραφία επάνω),  Πρόεδρος του “Φιλόλογου”, κηρύσσοντας ταυτόχρονα την έναρξη των εκδηλώσεων του Συλλόγου για τη νέα περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2018.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι διακεκριμένοι επιστήμονες: Θεόδωρος Παπαγγελής (τέταρτος από αριστερά), Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας Α.Π.Θ., Βασίλης Φυντίκογλου (τρίτος από αριστερά)Αναπληρωτής Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας Α.Π.Θ. και Χρήστος Τσαγγάλης (δεύτερος από αριστερά), Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας Α.Π.Θ., οι οποίοι ανέλυσαν το ζήτημα σε κάθε παράμετρο και άσκησαν κριτική στο σχεδιασμό του υπουργείου παιδείας να αφαιρέσει τα Λατινικά από την ύλη των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Ακολούθησε συζήτηση και τοποθετήσεις από το κοινό.

Την εκδήλωση και τη συζήτηση συντόνισε η Άννα Αναστασιάδη-Συμεωνίδη (πρώτη από αριστερά), Ομότιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ., Αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Φιλόλογος».

Η αποψινή εκδήλωση άνοιξε και τον νέο κύκλο συνεργασίας του Οργανισμού Μαλλιάρης Παιδείας με τον “Φιλόλογο”, στον οποίο περιλαμβάνονται η έκδοση του ομώνυμου περιοδικού, η φιλοξενία “Φιλολογικών Βραδινών” στο “Ανατόλια”, η από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων κ.α.

Την επόμενη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, ώρα 7 μ.μ. , στα πλαίσια των “Φιλολογικών Βραδινών”, στο βιβλιοπωλείο πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια” θα δοθεί διάλεξη από την Ευσεβία Χασάπη, φιλολόγο, δρ. θεατρολογίας με θέμα : “Το θέατρο ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα ως καλλιτεχνικό επίτευγμα”. Συντονίζει η κ. Κάτια Κιλεσοπούλου, πρόεδρος του “Φιλόλογου”.

Ενημερώνεστε για το πρόγραμμα του “Φιλόλογου” από τα politismika.gr

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ