Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Κάτω από το Φως του Φάρου», του Δημήτρη Μενεδιάτη

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Άλλωστε» το βιβλίο του Δημήτρη Μενεδιάτη, με τίτλο «Κάτω από το Φως του Φάρου». Μια ιστορία αγάπης, λεβεντιάς, και περηφάνιας, ένα βιβλίο ανθρωπιάς, με αντιρατσιστικό μήνυμα και αγάπη για την Ελλάδα, ένα βιβλίο για τον έρωτα, την ανθρωπιά, την οικογένεια, αλλά και την ίδια τη θάλασσα, όπως το περιγράφουν οι συντελεστές.

Η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου έγινε στην καρδιά του Πειραιά, στο Che, με ομιλητές τον σκηνοθέτη Τάκη Μιχαήλ, τον διεθνολόγο Γιώργο Φίλη και την ηθοποιό Μαρούσα Στρογγυόγλου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Σ’ ένα μικρό νησί στο Βορειοανατολικό Αιγαίο κατοικεί ο Δημήτρης Δελλής με το γιο του Νηρέα, σ’ ένα φάρο με κληρονομιά διαμονής από το φαροφύλακα ήρωα πατέρα του. Όταν η γυναίκα του, Μαργαρίτα, πνίγεται προσπαθώντας να βρει το μυθικό περικάρπιο της Γοργούς, ο Δελλής, μέσα στη μεγάλη του θλίψη, και με τη βοήθεια των φίλων του, αποφασίζει να αναζητήσει το μυθικό περικάρπιο.

Η ζωή, όμως, του επιφυλάσσει μια ανατροπή, με την άφιξη στο νησί της πανέμορφης Ζαμπέλλα, η οποία φέρνει μια αναπάντεχη κληρονομιά από την παγωμένη Μόσχα.

Ήρωες που στο αίμα τους λες και κυλά η θάλασσα. Άνθρωποι με αρχές και βαθιά συναισθήματα. Εικόνες και τοπία της θαλασσινής Ελλάδας, πάλη με την ανθρώπινη φύση και τα στοιχειά της ίδιας της φύσης, στοιχεία ιστορίας και πολλά άλλα συνθέτουν ένα βιβλίο που αφήνει στον αναγνώστη ανεξίτηλες εικόνες.

 

Ο Δημήτρης Μενεδιάτης αναπτύσσει αριστοτεχνικά την πλοκή του μυθιστορήματός του, το οποίο άριστα θα μπορούσε να γίνει κινηματογραφικό έργο. Σμιλεύει παθιασμένους και σκεπτόμενους χαρακτήρες, και τους παρακολουθεί σε μια κρίσιμη για τη ζωή τους συγκυρία. Η αναζήτηση και η κατάκτηση ενός ανώτερου στόχου αναδεικνύει την προσωπική δύναμη του χαρακτήρα τους. Ταυτόχρονα προκαλεί δημιουργικά την εμφάνιση των εμποδίων που παρουσιάζονται σε κάθε ουσιαστική προσπάθεια όλων μας. Υμνεί τη λεβεντιά, προσκυνά την αγάπη και την ομορφιά. Κυρίως, όμως, αγαπά τον άνθρωπο και την καθαρή καρδιά του.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ