Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Συναντήσεις Πολιτισμού» στην Οικία Τέλλογλου

Η Οικία Τέλλογλου, η ιστορική κατοικία της Αλίκης Τέλλογλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους 2), ανοίγει για άλλη μία σεζόν στο κοινό για να παρουσιάσει τις «Συναντήσεις Πολιτισμού». Πρόκειται για μία σειρά διαλέξεων που διοργανώνει το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. με ενδιαφέροντα θέματα από τον χώρο της σύγχρονης τέχνης.

Βασικοί άξονες των διαλέξεων είναι η παρουσίαση παραδειγμάτων  γυναικείας δημιουργικότητας διαφόρων περιόδων και καλλιτεχνικών τάσεων, η ανάδειξη ζητημάτων  αναπαράστασης, ταυτότητας, βλέμματος, ζητήματα θεωρίας της τέχνης,  καθώς και ο διάλογος, οι αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε εικαστικά έργα και κινηματογραφικές δημιουργίες.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

21 Νοεμβρίου 2018:  Γυναικείο βλέμμα στην εικαστική δημιουργία: Οι περιπτώσεις των ζωγράφων Θάλειας Φλωρά – Καραβία και  Σοφίας Λασκαρίδου  (ομιλήτρια: Αναστασία Πάκα, δρ Ιστορίας της Τέχνης, επιμελήτρια συλλογών Τελλογλείου).

28 Νοεμβρίου 2018:  Μετατοπίσεις της γυναικείας αυτο-εικόνας στην τέχνη: μοντέρνο-φεμινιστικό –οικουμενικό (ομιλητής: Αντώνης Κωτίδης, Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης, Φιλοσοφική Σχολή Α.Π.Θ.)

5 Δεκεμβρίου 2018: Πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, βίντεο συνομιλούν με την εικονική πραγματικότητα και τον κινηματογράφο (ομιλητής: Ορέστης Ανδρεαδάκης, κριτικός κινηματογράφου, διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης).

Έναρξη εγγραφών: Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Ώρα έναρξης διαλέξεων: 19.30

Κόστος: 10 ευρώ ανά συνάντηση

Ειδική τιμή για το σύνολο των συναντήσεων: 25 ευρώ

Πληροφορίες – εγγραφές:  τηλ. 2310 991610 και 2310 991377.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ