Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Διπλή Ζωή” από την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης

Η Κινηματογραφική λέσχη Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της και τους φίλους της, στην 3η προβολή για τη σεζόν 2018-2019 με την ταινία: “Διπλή Ζωή”.  Η προβολή θα γίνει την  Τετάρτη  14/11/2018, ώρα 21.00′ στον κινηματογράφο Βακούρα Ι. Προλογίζει ο κριτικός κ. Κώστας Καρδερίνης.

Για την ταινία:

Γερμανία Νορβηγία  2012, Διάρκεια: 97’

 Σκηνοθεσία: Γκέοργκ Μάας, Γιούντιτ Κάουφμαν

Πρωταγωνιστούν: Γιουλιάνε Κέλερ, Λιβ Ούλμαν, Σβεν Νόρντιν, Κεν Ντούκεν

Αρχές του ’90, στα προάστια του Οσλο, σε μια Ευρώπη που δονείται από τον απόηχο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου. Η Κατρίνε, κόρη μιας Νορβηγίδας κι ενός Γερμανού φαντάρου από το στρατό κατοχής του Β’ Παγκόσμιου, ζει μια τακτοποιημένη, ευτυχισμένη ζωή, με τον άντρα της, τη μητέρα της, την κόρη και την εγγονή της. Η πτώση του τείχους του Βερολίνου επιτρέπει τη διερεύνηση των συνθηκών ζωής των «παιδιών του πολέμου» και την εκμετάλλευσή τους από το νορβηγικό κράτος, αλλά και τη Στάζι. Η επίμονη έρευνα ενός δικηγόρου θα φέρει τη ζωή της Κατρίνε στο χείλος της καταστροφής, αποκαλύπτοντας καλά κρυμμένα μυστικά…

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, μια ανθρωποκεντρική ταινία για τα προσωπικά μυστικά και το σκοτεινό πρόσφατο παρελθόν της Γερμανίας, που αποδεικνύεται πιο ενδιαφέρον από τους ήρωές της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ