Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Χριστουγεννιάτικη συναυλία με την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Συναυλία για τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ από τον Ο.Μ.Μ.Θ. και την Διεύθυνση Πολιτισμού & Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης με τίτλο “Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα” διοργανώνεται την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 21:00′ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μια φορά κι έναν καιρό, παραμονή Πρωτοχρονιάς, η μάγισσα Φρικαντέλα Ζαρζουέλα Σαλμονέλα Στρυφνίνη ζύμωνε κουλουράκια με μαγική μαγιά, όταν άκουσε χαρούμενες παιδικές φωνές να τραγουδούν τα κάλαντα. Όμως η Φρικαντέλα ήταν κακιά. Πολύ κακιά. Τόσο κακιά, που μισούσε αφάνταστα όλα τα καλά. Μα περισσότερο απ’ όλα μισούσε τα κάλαντα…

Το Ensemble Αρπών PerHarps, η Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και η Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης ζωντανεύουν το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά υπό την διεύθυνση του Άλκη Μπαλτά, αναδεικνύοντας τη μεταμορφωτική δύναμη της μουσικής στην ανθρώπινη ψυχή.

Ένα ταξίδι για μικρούς και μεγάλους γεμάτο… μαγικά ξόρκια, περιπέτεια και μουσική από το κλασικό συμφωνικό ρεπερτόριο και την ελληνική παράδοση σε μία μουσική σύνθεση συνδυασμένη με ενορχηστρώσεις και συνθέσεις του αρχιμουσικού και Θεσσαλονικιού συνθέτη, που έγιναν αποκλειστικά για τη χριστουγεννιάτικη αυτή συναυλία της Σ.Ο.Δ.Θ.

Τιμές εισιτηρίων: 10€, 5€ (μειωμένο για φοιτητές – ανέργους)

 

Ensemble Αρπών PerHarps

Κατερίνα Κίτσου | μουσική προετοιμασία ensemble

Χορωδία Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης

Αγγελική Κρίσιλα | μουσική διδασκαλία χορωδίας

 

Δήμητρα Χουμέτη | σκηνοθεσία

Μαρία Καβαλιώτη | φωτισμοί

Μαίρη Μωραϊτοπούλου | αφήγηση

 

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

Μουσική διεύθυνση – μουσική επιμέλεια – συνθέσεις – διασκευές – ενορχηστρώσεις:

 Άλκης Μπαλτάς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ