Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

“Άναψε” το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο πάρκο Ελπίδος στις Συκιές

Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν το απόγευμα της Τρίτης 27 Νοεμβρίου το πάρκο Ελπίδος στις Συκιές, όπου με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου από τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη, δόθηκε το σύνθημα για την έναρξη των φετινών Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.

«Η σημερινή γιορτή είναι ένα μήνυμα χαράς, αισιοδοξίας και ελπίδας, που πηγάζει από τα φωτεινά πρόσωπα των παιδιών μας», σημείωσε ο δήμαρχος, ευχόμενος «Ειρήνη, υγεία, πρόοδο και ευημερία για τα παιδιά και για ολόκληρο τον κόσμο» και πρόσθεσε ότι «Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων του δήμου μας και φέτος είναι η ελπίδα για το αύριο, τα μικρά μας παιδιά, που με τα φωτεινά τους χαμόγελα δείχνουν σε όλους μας την πραγματική αξία της ζωής».

Τα παιδιά απόλαυσαν κάθε στιγμή, συνεπαρμένα από έναν μάγο με εξαιρετικά κόλπα, ενώ την ίδια ώρα ξωτικά μοίραζαν απλόχερα τα πολύχρωμα δώρα. Η Φιλαρμονική του Δημοτικού Ωδείου Νεάπολης-Συκεών παιάνιζε χαρμόσυνα χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ στη σκηνή χορευτικά σχήματα από παιδιά έδιναν με τους σχηματισμούς τους έντονο «αγιοβασιλιάτικο» χρώμα στη γιορτή. Παρά το ψιλόβροχο, συγκεντρώθηκε μεγάλος αριθμός πολιτών.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής πρώτης χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης ο Άη Βασίλης βρισκόταν στο σπιτάκι του στην Πολιτιστική Γειτονιά και με περισσή χαρά υποδεχόταν το πλήθος μικρών παιδιών που έσπευσαν να του παραδώσουν τα γράμματά τους που έκλειναν μέσα τους την επιθυμία τους για το Πρωτοχρονιάτικο δώρο. Εκπλήξεις, όμως, περίμεναν και τους μεγάλους επισκέπτες, με τα ΚΔΑΠμεΑ Συκεών, το 4ο Σύστημα Προσκόπων Συκεών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συκεών «ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ» να προσφέρουν γλυκά κεράσματα.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις συνεχίζονται αύριο Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, όπου τη σκυτάλη παίρνει η Δ.Ε. Πεύκων, καθώς στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η φωταγώγηση του δέντρου στο Σιντριβάνι (Παπανικολάου και Ειρήνης).

Μαθητές μουσικής από τα ΚΔΑΠ Πεύκων μαζί με τους Συλλόγους Ποντίων Πεύκων ΠΑΡΧΑΡ, τον Πολιτιστικό Αιμοδοτικό Σύλλογο Πεύκων, τη Χορευτική Ακαδημία, το Ειδικό Σχολείο, τον Σύλλογο Φίλων με Αναπηρία «Αλλάζω» καθώς επίσης με το Φιλοζωϊκό Σωματείο «Φροντίζω», τη σχολή χορού «Move up» και τους Συλλόγους Φίλων Ρετζικίου και Δημιουργικό Σύλλογο Γυναικών «Αριάδνη», θα συμμετέχουν στη γιορτή χαρίζοντας μοναδικές στιγμές χαράς και αισιοδοξίας σε όλους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ