Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Δεκέμβριος στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Σειρά εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί το Δεκέμβριο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων Σεμινάριο άρπας, συναυλίες, ρεσιτάλ πιάνου, αφιέρωμα, Χριστουγεννιάτικη συναυλία κ.α. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

ΚΡΑΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ ΤΗΛ. 2316 009657

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Δευτέρα 3 έως Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου  2018

Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη»

 

Οι ώρες θα ανακοινωθούν

Πληροφορίες στη Γραμματεία Κ.Ω.Θ. 2316009657

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΠΑΣ

με τη γνωστή βρετανίδα αρπίστρια  ΕIRA LYNN JONES.

Οι σπουδαστές άρπας θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ατομικά και ομαδικά μαθήματα με την καθηγήτρια και να εμβαθύνουν τη γνώση τους και την εμπειρία τους πάνω στο αντικείμενο.

 

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα 21.00

Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη»

Είσοδος 5 ευρώ

YFILIOS PROJECT “From Keflavik to New Delhi”

Το Yfilios Project είναι μια ιδέα του Λέανδρου Πασιά, ο οποίος δοκιμάζει να ενώσει διαφορετικά μουσικά ακούσματα σ’ ένα πολυεθνικό μουσικό σύνολο που έχει ως βάση την Jazz. Το μουσικό σύνολο αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους στο χώρο τους μουσικούς. Συνοδοιπόροι σε αυτή την ιδέα είναι τρεις εξαιρετικοί μουσικοί, απόφοιτοι (φίλοι – συμφοιτητές του) του Jazz Department του Conservatorium van Amsterdam, η Marína Ósk Τhórólfsdóttir(Ισλανδία) στα φωνητικά, ο Adrien Losco(Γαλλία) στο σαξόφωνο, ο Abhishek Mangla(Ινδία) στο μπάσο καθώς και ο ταλαντούχος ντράμμερ Γιώργος Κλουντζός Χρυσίδης. Ο ήχος του Yfilios Project κινείται σε modern jazz αρμονίες που παντρεύονται με ethnic στοιχεία και το playlist αποτελείται αποκλειστικά από δικές τους συνθέσεις.

 

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου  2018

Ώρα 21.00

Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη»

Είσοδος ελεύθερη

Συναυλία της προσκεκλημένης καθηγήτριας άρπας EIRA LYNN JONES και των σπουδαστών του σεμιναρίου.

 

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα 21.00

Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη»

 

Είσοδος 8 και 5 ευρώ

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ο πιανίστας με τα εκκεντρικά προγράμματα, Γιώργος Κωνσταντίνου  θα ερμηνεύσει με τον μοναδικό τρόπο του ένα ποικιλόμορφο και ιδιαίτερο πρόγραμμα που περιλαμβάνει  τα “les yeux clos ” του Toru Takemitsu, τα ” aux cypres de la Villa d’ Este ” του Liszt και τα Modular Loops του Μηνά Μπορμπουδάκη

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

Αίθουσα ΚΩΘ «Μελίνα Μερκούρη»

Οι ώρες θα ανακοινωθούν

Πληροφορίες στη Γραμματεία Κ.Ω.Θ. 2316009657

 

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΙΑΝΟΥ με τον

ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Οι ενδιαφερόμενοι πιανίστες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με τον καταξιωμένο πιανίστα σεμινάριο, με τίτλο «συνεχίζοντας και διακόπτοντας»

 

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα 21.00

Αίθουσα Εκδηλώσεων Κ.Ω.Θ.

«Μελίνα Μερκούρη»

Φράγκων 15

Είσοδος ελεύθερη

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΣΗΜΟ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟ ΒΥΡΩΝΑ ΦΙΔΕΤΖΗ

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, αποτίει φόρο τιμής στον διακεκριμένο μαέστρο και μουσικό, Βύρωνα Φιδετζή με μια τιμητική εκδήλωση.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με σύντομους χαιρετισμούς του Προέδρου του Δ.Σ. Κ.Ω.Θ κου Χαράλαμπου Λεφάκη και της Διευθύντριας  κας Λόλας Τότσιου, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση επί σκηνής με τη μορφή συνέντευξης ανάμεσα στον κο Φιδετζή και τον Μαέστρο και καθηγητή του Κ.Ω.Θ, κο Βλαδίμηρο Συμεωνίδη.

Μουσικά η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από το 2ο μέρος –  «Λήθη»  σε ποίηση Λ. Μαβίλη, από το κουιντέτο με πιάνο και φωνή του Καλομοίρη. Θα ερμηνεύσουν καθηγητές του Κρατικού Ωδείου: Νάντια Φιόρου (φωνή), Γιώργος Πετρόπουλος (βιολί), Εύη Δελφινοπούλου (βιολί), Δημοσθένης Φωτιάδης (βιόλα), Δημήτρης Πάτρας (βιολοντσέλο) και Νίκος Κυριόσογλου (πιάνο).

Η καλλιτεχνική επιμέλεια, ο συντονισμός και η παρουσίαση της  εκδήλωσης είναι του κου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα 19.00

Ιερός Καθολικός Ναός

Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας

Φράγκων 19

Είσοδος ελεύθερη

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κ.Ω.Θ.

Στην καθιερωμένη ετήσια Χριστουγεννιάτικη συναυλία του το Κρατικό Ωδείο παρουσιάζει ως σολίστ τους επιλεγμένους σπουδαστές του:

Χριστίνα Τσακαλίδου (βιολί), Γιώργο Μαρωνίδη (κλαρινέτο), Γιάννο Τόσκα (κοντραμπάσο) και Βασίλη Τσεριώτη (μονωδία – μελοδραματική) σε έργα L.v. Beethoven, W.A. Mozart, S. Koussevitzky, G.F.Händel, Σ.Μιχαηλίδη, Παπαδημητρίου και χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Μουσική Διεύθυνση Βλαδίμηρος Συμεωνίδης –  Βύρων Φιδετζής. Συμμετέχει η Χορωδία του Κ.Ω.Θ. υπό τη Διεύθυνση της Ελεονώρας Καλαϊτζίδου.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018

Ώρα 21.00

Αίθουσα Εκδηλώσεων Κ.Ω.Θ.

«Μελίνα Μερκούρη»

Φράγκων 15

Είσοδος 8 και 5 ευρώ

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΟ ΓΚΟΥΝΤΑΡΟΥΛΗ – ΚΑΡΑΝΤΖΗ – ΓΕΡΜΕΝΟΓΛΟΥ

Οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες Δήμος Γκουνταρούλης (βιολοντσέλο), Νεκτάριος Καραντζής (κοντραμπάσο) και Χρήστος Γερμένογλου (κρουστά) παρουσιάζουν με το Τρίο τους ένα εξαιρετικά πρωτότυπο πρόγραμμα.

Ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός, δηλαδή η σύνθεση σε ενεστώτα χρόνο, είναι η φυσική γλώσσα του τρίο. Η γλώσσα αυτή είναι πολυσυλλεκτική, όπως οι αναφορές κι οι πορείες των μουσικών του. Τζαζ, κλασική μουσική, παλαιά και σύγχρονη, ροκ, μπλουζ, “πειραματική”, παραδοσιακή – δεν πρόκειται όμως για ένα ηχητικό κολάζ. Κάθε αναφορά είναι αναπόσπαστο στοιχείο μιας δράσης ή μέρος μιας αφήγησης: η σύνθεση ως όλο είναι αυτό που έχει σημασία. Χωρίς τίποτα το προσυνεννοημένο, κάθε κοντσέρτο είναι μια βουτιά στο άγνωστο με μόνο οδηγό το ένστικτο και τη βαθιά επικοινωνία των μουσικών. Τα πάντα – θέματα, ηχοχρώματα, αρμονίες, σχήματα, αναπτύξεις, φόρμες – αποκαλύπτονται κι ανακαλύπτονται από την αρχή, σε μία διαδικασία τόσο εσωτερική όσο και συναρπαστική.

Στην έναρξη της συναυλίας θα λάβει χώρα η απονομή βραβείων από το κληροδότημα της πρώην καθηγήτριας πιάνου Κ.Ω.Θ. Μαίρης Παπαδοπούλου σε τρεις αριστούχους απόφοιτους του Κ.Ω.Θ. , του έτους 2017-2018.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ