Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Σεμινάρια άρπας με την Eira Lynn Jones

Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης φιλοξενεί για δεύτερη φορά την καταξιωμένη αρπίστρια Eira Lynn Jones για ένα τετραήμερο σεμινάριο άρπας από 3 έως 6 Δεκεμβρίου 2018.

Στη διάρκεια του σεμιναρίου οι σπουδαστές θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν ατομικά και ομαδικά μαθήματα, ενώ το εορταστικό τετραήμερο θα κλείσει με συναυλία, ατομικό ρεσιτάλ της καλλιτέχνιδας, την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, ώρα 21.00, με συμμετοχή των σπουδαστών του σεμιναρίου. Είσοδος ελεύθερη.

Αίθουσα Εκδηλώσεων Κ.Ω.Θ. «Μελίνα Μερκούρη», Φράγκων 15. Πληροφορίες – αιτήσεις συμμετοχής για το σεμινάριο στη Γραμματεία Κ.Ω.Θ. τηλ 2316009657

 

Βιογραφικό

Η EIRA LYNN JONES, έχοντας ως βάση το Μάντσεστερ, συνδυάζει στην καριέρα της τις συναυλίες με τη διδασκαλία. Γεννημένη στην Ουαλία, αποφοίτησε από το Royal Northern College of Music, και κατέκτησε τον μεταπτυχιακό της τίτλο στο Manhattan School of Music, στη Νέα Υόρκη, στην τάξη της  κ. Kathleen Bride, μαθήτρια του Marcel Grandjany. Για πολλά χρόνια υπήρξε κορυφαία αρπίστα στην Northern Ballet Orchestra, ενώ πλέον συνεργάζεται με πολλές ορχήστρες, όπως η Hallé, Manchester Camerata, BBC Philharmonic, Opera North και Northern Sinfonia.

H Eira είναι γνωστή ως μια καθηγήτρια αφοσιωμένη και με έμπνευση, που έχει δημιουργήσει ένα καταπληκτικό τμήμα άρπας στο RNCM, ενώ παράλληλα κάνει ιδιαίτερα μαθήματα σε ανθρώπους όλων των ηλικιών. Της έχει ζητηθεί να προετοιμάσει αρπίστες για ακροάσεις και διαγωνισμούς, καθώς επίσης να γίνει μέντορας σε αρπίστες που έχουν τελειώσει τις σπουδές τους και χρειάζονται στήριξη και βοήθεια όσον αφορά την καριέρα τους, είτε πρόκειται για ορχηστρική δουλειά είτε για διδασκαλία.  Τα εργαστήριά της, που απευθύνονται σε μικτές ομάδες διαφόρων επιπέδων, αποτελούν ένα σημαντικό  μέρος της ζωής της. Η προσέγγισή της είναι να ενθαρρύνει τον κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά να εξελίσσει τις ικανότητές του, να αποκτά αυτοπεποίθηση και να εμπνέεται από αυτά τα εργαστήρια.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε φιλοξενούμενη καθηγήτρια στο Φεστιβάλ Άρπας στη Δανία, στο Harp Weekend που διοργάνωσε η Camac στο Κάρντιφ, στο Διεθνές Φεστιβάλ Άρπας του Εδιμβούργου, στο Eastman School of Music στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα και στην Royal Irish Academy of Music στο Δουβλίνο.

Μία μεγάλη γκάμα πρότζεκτ συνθέτουν τη μουσική ζωή της Eira. Έχει παίξει σε επεισόδια της βρετανικής σειράς Coronation Street, αλλά επίσης έχει συμμετάσχει σε ηχογραφήσεις των Venom, μιας heavy metal μπάντας. Έχει εκδώσει το προσωπικό της  CD “…from within, αλλά και διάφορα μουσικά βιβλία. Έχει διευθύνει είκοσι αρπίστες σε μια συναυλία με έργα του John Cage, ενώ έχει κάνει ανάθεση για τη σύνθεση νέων έργων για σύνολα άρπας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ