Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Εκδηλώσεις – Δράσεις στο Δήμο Παύλου Μελά

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι, προβολή ταινιών, αθλητικές δραστηριότητες, ενημέρωση επαγγελματιών, εθελοντική αιμοδοσία, θεατρική παράσταση κ.α. περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Δήμου Παύλου Μελά κατά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε από τη δημοτική αρχή, έχει ως εξής:

 

Σαββατοκύριακο 01 & 02 Δεκεμβρίου, ΕΕΕΕΚ Παύλου Μελά

Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Παύλου Μελά  

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Παύλου Μελά, διοργανώνει διήμερο Χριστουγεννιάτικο παζάρι με κατασκευές των μαθητών και άλλες χειροποίητες δημιουργίες το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 στο χώρο του σχολείου Ευκλείδη 8 Σταυρούπολη, δίπλα στο ΕΑΚ Σταυρούπολης και τις εγκαταστάσεις του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου Σταυρούπολης.

Ώρες λειτουργίας: 10:00-14:00 & 17:00-20:00

 

Σάββατο 01/12, 17:00, Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων της ΙΡΙΣ Δήμου Παύλου Μελά

 

Κυριακή 02/12, 19:00, Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης

Η ΙΡΙΣ παρουσιάζει την ταινία «Πυρρίχιος Σέρρα» του Χρήστου Κεμανετζίδη

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ΙΡΙΣ παρουσιάζει την ταινία μικρού μήκους «Πυρρίχιος Σέρρα» του Χρήστου Κεμανετζίδη, που θα προβληθεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης με ελεύθερη είσοδο. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του γνωστού μουσικοσυνθέτη, εμπνευστή και παραγωγού της ταινίας Χρήστου Κεμανετζίδη. Ο χορός μέσα από τον οποίο “εκπορεύεται” η δύναμη των Ελλήνων του Πόντου, η νοσταλγία για τη γενέθλια γη των προγόνων, αλλά και οι ρίζες του συναισθηματικού γενετικού κώδικα των Ποντίων, βρίσκει θέση μέσα στην ταινία, την πρώτη του είδους της.

΄΄Δεσπόζει΄΄ στην ταινία η βαριά αισθαντική φωνή του ηθοποιού Τάσου Νούσια.

Τα κείμενα είναι του Γιώργου Γεωργιάδη και στο τραγούδι είναι ο Αλέξης Παρχαρίδης, ο Γιώργος Σοφιανίδης, ο Στάθης Παυλίδης και ο Παναγιώτης Ασλανίδης.

 

Δευτέρα 03/12, 10:00 π.μ., ΔΑΚ Ευκαρπίας

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Παίζουμε και αθλούμαστε όλοι μαζί

Το Τμήμα Αθλητισμού – Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου, διοργανώνει σε συνεργασία με τα σχολεία: 5ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, 5ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Ευκαρπίας, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ευκαρπίας, ΕΕΕΕΚ Παύλου Μελά, την εκδήλωση «Παίζουμε και αθλούμαστε όλοι μαζί» στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευκαρπίας. ΣΚΟΠΟΣ της εκδήλωσης είναι να σταλεί παντού το μήνυμα πως τα Άτομα με Αναπηρία μπορούν όχι απλά να σταθούν δίπλα μας, αλλά και να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν μαζί μας!

 

Δευτέρα 03/12, 18:00, Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Εκδήλωση από τα Κ.Δ.Α.Π. – Μ.Ε.Α. και Κ.Δ.Α.Π. της ΙΡΙΣ και Συλλόγους Α.Μ.Ε.Α.

Συμμετέχουν οι σύλλογοι Α.Μ.Ε.Α. Μέριμνα Ζωής και Συνύπαρξη.

 

Δευτέρα 03/12, 18:00, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευκαρπίας

Οι επαγγελματίες της Ευκαρπίας ενημερώνονται και οργανώνονται

Οι επαγγελματίες της ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ ενημερώνονται και οργανώνονται, τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00, σε μια εκδήλωση που υποστηρίζει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Παύλου Μελά και το Τοπικό Συμβούλιο Ευκαρπίας και θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευκαρπίας Εθνικής Αντιστάσεως 24, πρώην Δημαρχείο Ευκαρπίας. Ενημερώνει ο Kυριάκος Μερελής, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

 

Τρίτη 04/12, 18:00, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ευκαρπίας

Γιορτή με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στο Δήμο Παύλου Μελά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, ο Δήμος Παύλου Μελά διοργανώνει εκδήλωση την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 19.00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας (Νικολάου Πλαστήρα 2). Μια βραδιά αφιερωμένη στους αφανείς ήρωες της διπλανής πόρτας που συμπαρίστανται στο συνάνθρωπο και στηρίζουν τις δράσεις και παρεμβάσεις του Δήμου Παύλου Μελά. Κατά την εκδήλωση η οποία απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους θα τιμηθούν εθελοντικοί σύλλογοι και μεμονωμένα πρόσωπα για την προσφορά τους σε διάφορος χώρους (πολιτική προστασία, κοινωνική μέριμνα στην Υγεία και στην εκπαίδευση, περιβάλλον – πράσινο, στήριξη των ΑΜΕΑ, αδέσποτα κτλ).

 

Τετάρτη 05/12, 09:30-12:30, Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης (3ος)

Ξεκινάνε οι Σχολές Γονέων από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά

Ο Δήμος Παύλου Μελά και το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών Θεμάτων θέτουν σε λειτουργία για ακόμη μια χρονιά το θεσμό των Σχολών Γονέων και καλωσορίζει όλους εσάς στη νέα σχολική χρονιά.

Η Σχολή Γονέων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 και θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη (εκτός αργιών) μέχρι και τον Απρίλιο του 2019, ώρες 09.30-12.00 στον 3ο όροφο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221).

Τα μαθήματα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Θα δοθεί προτεραιότητα σε γονείς που δεν συμμετείχαν ξανά σε σχολή γονέων.

Υπεύθυνη ψυχολόγος η Έλενα Παπαλεξανδρή.

 

Τετάρτη 05/12, 18:00, Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης

Λαϊκό Πανεπιστήμιο: «Καρκίνος του Μαστού: Πρόληψη και Θεραπεία» με τον Γεώργιο Συμπιλίδη

Στο πλαίσιο των μαθημάτων του Γ΄ κύκλου του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Παύλου Μελά, που διοργανώνουν το Τμήμα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, η Διεύθυνση υποστήριξης και ανάπτυξης της καθημερινότητας των Κοινωνικών ομάδων και η Αντιδημαρχία Παιδείας, παρουσιάζεται η διάλεξη με θέμα «Καρκίνος του Μαστού: Πρόληψη και Θεραπεία», την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 18.00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, στη Σταυρούπολη. Εισηγητής ο Γεώργιος Συμπιλίδης, Χειρουργός Μαστού στην Κλινική Γένεσις, πρώην Διευθυντής της Χειρουργικής-Ογκολογικής Κλινικής στο Θεαγένειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

 

Παρασκευή 07/12, 09:00-12:30, ΚΑΠΗ Σταυρούπολης (οδού Τζαβέλα)

Εθελοντική αιμοδοσία του Τμήματος Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών Θεμάτων

Ο δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, διοργανώνει 3-4 φορές το χρόνο εθελοντική αιμοδοσία.

Στη δημοτική ενότητα Σταυρούπολης η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου και ώρες 09.00-12.30 στο ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, Τζαβέλα 12, 1ος όροφος.

Τις συγκεκριμένες ώρες θα βρίσκονται στο χώρο και εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων για ενημέρωση, αλλά και για λήψη δείγματος για όποιον ενδιαφέρεται να γίνει δότης μυελού των οστών. Οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική  ταυτότητα και το ΑΜΚΑ τους. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 2310 020160, 192, 170 του Τμήματος Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών Θεμάτων.

 

Παρασκευή 07/12, 20:00, Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης

 «1900 – 2000: 100 χρόνια Ελληνικό τραγούδι»

Το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά παρουσιάζει την ΄΄Ομάδα Μουσικής έκφρασης΄΄,  στο αφιέρωμα «1900 – 2000: 100 χρόνια Ελληνικό τραγούδι» με αναφορές στο Σμυρνέϊκο (έως το 1925), Ρεμπέτικο (έως το 1955) και στο σύγχρονο έντεχνο και έντεχνο λαϊκό τραγούδι. Στο μουσικό ταξίδι της Παρασκευής 7/12, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ», συμμετέχει ο Χορευτικός Όμιλος Δυτικής Θεσσαλονίκης ΄΄Το Σεργιάνι΄΄και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Κυριακή 09/12, 20:00, Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης

«Κατερίνα ΄΄Χ΄΄: Σπάζοντας την αλυσίδα της σιωπής» Θεατρική παράσταση για τη γυναικεία κακοποίηση

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και το Τμήμα Υγείας, Κοινωνικών και Προνοιακών Θεμάτων, προσκαλούν το κοινό όλης της πόλης, να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση «Κατερίνα ‘‘Χ’’ – Σπάζοντας την αλυσίδα της σιωπής» που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση, από τους «Παραβάτες της Σκηνής», σε συνεργασία με τους «Blue Poet», την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ