Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

«Λευκή Νύχτα» και Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο Δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Ο Δήμος Αμπελοκήπων–Μενεμένης στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, πραγματοποιεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018  «Λευκή Νύχτα» και το Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, πρόκειται για : Μια εκδήλωση με πολύπλευρο χαρακτήρα: (α) Εμπορικό, καθώς τα καταστήματα της πόλης θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι της 00:00 τα μεσάνυχτα με βασικό στόχο την τόνωση και την ενίσχυση της τοπικής αγοράς, (β) πολιτιστικό, καθώς οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις θα ψυχαγωγήσουν μικρούς και μεγάλους αλλά και (γ) με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα καθώς στην διοργάνωση καλούμε όσους συμμετέχουν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίσχυση της Τράπεζας τροφίμων του Δήμου μας.

Αναλυτικά, στις 18.30, οι φιλαρμονικές του Δήμου μας και των «Λακώνων» Κέρκυρας, θα παιανίζουν χριστουγεννιάτικες μελωδίες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην πλατεία Επταλόφου από το Δήμαρχο Αμπελοκήπων–Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου συνοδευόμενο από μικρά παιδιά θα σηματοδοτήσει την έναρξη της εορταστικής περιόδου. Την σκυτάλη θα πάρουν το τμήμα της μονωδίας του Δημοτικού Ωδείου του Δήμου μας που θα τραγουδήσει χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα καθώς και τα χορευτικά τμήματα τοπικών πολιτιστικών συλλόγων Μακεδονίας, Θράκης, Ποντίων που θα διασχίσουν τους δρόμους χορεύοντας πατινάδες. Κατά την διάρκεια των παραπάνω θα πραγματοποιηθούν πλούσιες εκδηλώσεις που θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι, με ανιματέρ, ξυλοπόδαρους, σαπουνόφουσκες, δωρεάν μπαλόνια και ποπ-κορν με αποκορύφωμα την έναρξη της μεγάλης συναυλίας στην κεντρική πλατεία με τους Μπάμπη Στόκα και Μελίνα Κανά.

Καλούμε όλους εσάς να ενισχύσετε το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας που έχει ως σκοπό την κάλυψη βασικών αναγκών επιβίωσης συμπολιτών μας, που πλήττονται από τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά για την εξασφάλιση μιας αξιοπρεπής διαβίωσης. Εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα συγκεντρώνουν τα προσφερόμενα προϊόντα και τις χορηγίες σας στο ΚΑΡΑΠΑΝΤΣΕΙΟ Πολιτιστικό Κέντρο (Μ. Αλεξάνδρου 22). Η συμμετοχή και κινητοποίηση των πολιτών είναι πολύ σημαντική για την επιτυχία της προσπάθειας.  Για το λόγο αυτό σας καλούμε όλους εσάς να υποστηρίξετε την προσπάθεια μας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ