Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση για τον ΟΑΣΘ

Εργαζόμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι , απευθύνουν κάλεσμα σε όλους του Θεσσαλονικείς που χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, να συμμετέχουν στην αυριανή κινητοποίηση (Σάββατο 15 Δεκεμβρίου) στο Άγαλμα Βενιζέλου, 12 το μεσημέρι, για πιο ανθρώπινες συγκοινωνίες.

“Πιο γρήγορα φτάνεις στο Βερολίνο, παρά στο Χορτιάτη”, με αυτή τη φράση περιέγραψε την κατάσταση που βιώνουν οι επιβάτες του ΟΑΣΘ, ο Γιώργος Ξάκης, κάτοικος Χορτιάτη, ο οποίος στη σημερινή συνέντευξη τύπου, ενόψει της αυριανής κινητοποίησης.

“Ελπίζω η αυριανή κινητοποίηση να είναι η αφετηρία για κλιμάκωση του αγώνα. Μας μεταφέρουν σαν σακιά με πατάτες. Δεν πάει άλλο ας κόψουν το λαιμό τους να βρουν λύση”, σημείωσε ο κ. Ξάκης.

Από την πλευρά της η Φωτεινή Σαλονικίδου, κάτοικος Ωραιοκάστρου, έκανε λόγω για μια φριχτή κατάσταση και απάνθρωπες συνθήκες συγκοινωνίας.

“Δεν υπάρχει Θεσσαλονικιός που να μην βιώνει την ταλαιπωρία. Ο κόσμος ξεχειλείζει στα λεωφορεία, καβγάδες, λιποθυμίες. Ούτε με τον ιδιωτικό ήταν καλή η κατάσταση. Δεν παλεύουμε να γυρίσουμε στο παλιό καθεστώς. Παλεύουμε για μια ανθρώπινη συγκοινωνία, δεν έχουμε καμία σχέση με τους καλοθελητές που λένε να ξεπουληθεί και να ιδιωτικοποιηθεί και πάλι ο ΟΑΣΘ”, δήλωσε η κ. Σαλονικίδου.

Αιτήματα της αυριανής κινητοποίησης είναι να αυξηθούν τα δρομολόγια, να μη γίνει αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου, ασφαλή μετακίνηση, να μετακινούνται δωρεάν οι συνταξιούχοι.

“Είναι θέμα αξιοπρέπειας. Η μετακίνηση με τον ΟΑΣΘ είναι η πολυτέλεια των εξαθλιωμένων. Είναι απαραίτητη η αυριανή συμμετοχή, κανείς άλλο δεν θα προβληματιστεί για αυτό που βιώνουμε. Ήρθε η ώρα να απαντήσουμε μαζικά”, τόνισε η Αγγελική Χατζή.

“Οι συνθήκες με τον ιδιωτικό ΟΑΣΘ ήταν άθλιες, τώρα είναι τσισάθλιες.Μας μεταφέρουν λες και μεταφέρουν ζώα. Μπράβο σε όσους αντιδρούν”, σημείωσε από την πλευρά του, ο Βασίλης Παρτάλης, πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων “Η Συσπείρωση”.

πηγή: thestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ