Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Έκθεση “Σελίδες Ταχυδρομημένης Ιστορίας” στο Κέντρο Ιστορίας

Το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης ( Κ.Ι.Θ.) του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση ιστορικών τεκμηρίων από τα  αρχεία των Γιώργου Θωμαρέη και Αλέξη Παπαδόπουλου με τίτλο “Σελίδες Ταχυδρομημένης Ιστορίας”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, στις 19:30, στον ισόγειο εκθεσιακό χώρο του (Μέγαρο Μπίλλη-Πλ. Ιπποδρομίου).

Στην έκθεση παρουσιάζονται επιστολές και φάκελοι αλληλογραφίας που ταχυδρομήθηκαν από το 1824 μέχρι το 1967, μέσα από τη μελέτη των οποίων προκύπτουν σημαντικά στοιχεία για την ελληνική ιστορία. Επιστολές του Καποδίστρια, του Φαβιέρου, του Εϋνάρδου, πρωταγωνιστών της ιστορίας, αλλά και απλών, καθημερινών  ανθρώπων που διέσωσαν στοιχεία και πληροφορίες για την εποχή τους.

Ξεχωριστή θέση κατέχει η επιστολή ενός φιλέλληνα στην Αμερική, το 1824, μέσα στην οποία καταγράφει τα σχέδια των πρώτων λαβάρων της Ελληνικής Επανάστασης, ανάμεσα στα οποία και τη μετέπειτα σημαία του Ελληνικού Κράτους.

Η έκθεση “Σελίδες Ταχυδρομημένης Ιστορίας” μάς ταξιδεύει σε μια μεγάλη περίοδο, μέσα από επιστολές που αντάλλαξαν σημαντικοί ή απλοί άνθρωποι, δίχως να μπορούν να αντιληφθούν πως οι λίγες αράδες που κατέγραψαν κάποτε θα αποτελούσαν τεκμήρια ιστορίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2019

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: Δευτέρα – Παρασκευή: 8:00-14:00 & 18:00-21:00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ