Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
26.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
spot_img

“Χριστούγεννα στη γειτονιά μας” στα “Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά”

Τα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά» * αφήνονται στο χριστουγεννιάτικο κλίμα, φορούν τη γιορτινή τους διάθεση, και σας προσκαλούν στην εορταστική εκδήλωση με τίτλο «Χριστούγεννα στη Γειτονιά μας». “Την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2018, από τις 17.00 έως τις 20.00, θα σας περιμένουμε όλες και όλους (κατοίκους της περιοχής και μη), στο 64ο Δημοτικό Σχολείο και 95ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης, Κων. Μαζαράκη 1, περιοχή Ξυλάδικα.για την πιο ζεστή Χριστουγεννιάτικη γιορτή της πόλης”, αναφέρουν οι διοργανωτές.

Τα Χριστούγεννα φέτος θα ζωντανέψουν στη Γειτονιά των Ξυλάδικων! Πρωτότυπα χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια, λαχταριστές λιχουδιές για μικρούς και μεγάλους, δώρα και εκπλήξεις θα συναντήσει όποιος περάσει από το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι της γειτονιάς. Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες της πόλης και έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως μια πράξη χαράς, αγάπης και ουσιαστικής προσφοράς.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδήλωσης:

17:00 Γιορτή Χριστουγέννων στο 95ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης

18:00 Ενημέρωση για το Πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά και τα Νέα Προγράμματα και Δράσεις Νοέμβριος 2018 – Μάρτιος 2019.

18:30 Γιορτή Χριστουγέννων στο 64ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα μπορείτε να επισκεφθείτε στον σχολικό χώρο το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι (Bazaar), ενώ θα υπάρχει γιορτινός μπουφές με χειροποίητα γλυκίσματα των κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες.

 

Σας περιμένουμε να αποχαιρετήσουμε τη φετινή χρονιά κάνοντας τις ευχές μικρών και μεγάλων πραγματικότητα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη προς όλες/ους τους ενδιαφερομένους.

*Η εκδήλωση «Χριστούγεννα στη Γειτονιά μας» συνδιοργανώνεται από το 64ο Δημοτικό «Ανοιχτό» Σχολείο Θεσσαλονίκης, 95ο Νηπιαγωγείο Θεσσαλονίκης και το πρόγραμμα  Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά.

 

Διεύθυνση 64ου «Ανοιχτού» Δημοτικού Σχολείου : Κων. Μαζαράκη 1, περιοχή Ξυλάδικα.

 

Τρόποι Μετάβασης από Πλατεία Αριστοτέλους

Αρ. λεωφορείου: 12, 2Κ, 11, 11Β, 17, 19, 54, 54Α Στάση: Κωλέττη

 

Μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο και το Facebook Event της εκδήλωσης:

https://www.facebook.com/events/332777973987059/ 

 

  • Το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά» είναι μια πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Creativity Platform και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Τα σχολεία και οι σχολικές αυλές αποτελούν ανοιχτούς χώρους, στην καρδιά κάθε γειτονιάς, κατάλληλα διαμορφωμένους για μια πληθώρα δραστηριοτήτων, που όμως παραμένουν κλειδωμένοι και αναξιοποίητοι μετά το πέρας του σχολικού προγράμματος. Η ιδέα της ανοιχτής πρόσβασης στις σχολικές αυλές μετά τις ώρες λειτουργίας των μαθημάτων θα μπορούσε εν δυνάμει να επιλύσει το πρόβλημα έλλειψης πάρκου ή παιδικής χαράς σε πολλές γειτονιές και σε βάθος χρόνου να εξελιχθεί σε τόπο συνάντησης της τοπικής κοινότητας. Επιπλέον, η διεξαγωγή δημιουργικών και εναλλακτικών δράσεων στις αίθουσες των σχολείων τα απογεύματα, εμπλουτίζει την καθημερινότητα των παιδιών, ενισχύει την κοινωνικοποίηση της γειτονιάς και προσφέρει ευκαιρίες συνεχιζόμενης κατάρτισης και δια βίου μάθησης σε όλους.

Σκοπός του προγράμματος «Ανοιχτά σχολεία στη Γειτονιά» είναι να λειτουργούν τα σχολεία ως πυρήνες ανάπτυξης της ποιότητας ζωής και της έννοιας της «κοινότητας» της κάθε γειτονιάς, σαν κοινός χώρος συνάντησης, συνεργασίας, παιχνιδιού, άθλησης και ψυχαγωγίας.

Δείτε τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ