Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Παρουσίαση του βιβλίου “σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό” της Έφης Μιχάλαρου

H Γκαλερί Cube, σε συνεργασία με το Περιοδικό Τέχνης www.dreamideamachine.com, παρουσιάζουν, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, ώρα 11.30, στην Cube, το βιβλίο “σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό”, της Δημοσιογράφου & Κριτικού Τέχνης Έφης Μιχάλαρου, που αποτελεί μία επιλογή από 24 συνεντεύξεις: Καλλιτεχνών, Αρχιτεκτόνων, Θεωρητικών και Συλλεκτών.

Συμπληρώνοντας 30 χρόνια στο χώρο της Δημοσιογραφίας (1988 – 2018), από τα οποία, τα 25, επικεντρώθηκε στη Σύγχρονη Τέχνη μέσα από: Συνεντεύξεις, Άρθρα, Κριτικές, αλλά και την Επιμέλεια Εκθέσεων, η Έφη Μιχάλαρου, επιλέγει 24 Συνεντεύξεις από Καλλιτέχνες, Αρχιτέκτονες, Θεωρητικούς Τέχνης, Διευθυντές Θεσμών και Συλλέκτες (Έλληνες & Ξένους) και μας τις παρουσιάζει μέσα σε αυτή την έκδοση, κλείνοντας έτσι έναν κύκλο στην Ελλάδα … και ανοίγοντας ταυτόχρονα έναν καινούργιο στο Παρίσι. Αυτή είναι και η αρχή μιας σειράς εκδόσεων που ετοιμάζει το διαδυκτιακό περιοδικό τέχνης www.dreamideamachine.com που διευθύνει.

Η Έφη Μιχάλαρου επιλέγει να συμπεριλάβει στο βιβλίο της ‘’σε α’ ενικό & β’ πληθυντικό’’, συνεντεύξεις – πορτρέτα, δημοσιευμένες και αδημοσίευτες, από την πρώτη, με το ζωγράφο Νίκο Χατζηκυριάκο-Γκίκα, στην εφημερίδα “Καθημερινή’’ και το ένθετο “Επτά Ημέρες’’, 1993, μέχρι και σήμερα. Κάποιες από τις συνεντεύξεις, τις συμπληρώνει με μία σειρά από ερωτήσεις και θέματα που σχετίζονται με την επικαιρότητα, με στόχο να παρουσιάσει στον αναγνώστη την εικόνα της επικαιρότητας, μέσα από αιχμηρά, μεστά και εμπεριστατωμένα σχόλια και απαντήσεις, αφού οι συνεντευξιαζόμενοι, καλούνται να πάρουν μία δυναμική θέση, όσον αφορά την Σύγχρονη Τέχνη στην Ελλάδα του σήμερα.

Με αφορμή το βιβλίο, η Λιάνα Ζωζά και η Έφη Μιχάλαρου, επιθυμούν να κάνουν ένα δημιουργικό και ενδιαφέροντα διάλογο με τους παρευρισκόμενους, για το βιβλίο, τις συνεντεύξεις, την τέχνη, την αρχιτεκτονική και τους σύγχρονους καλλιτέχνες.

cube gallery ▪ Μιαούλη 39, 26222 Πάτρα ▪ τηλ. 2611110069 ▪ email: lianazoza@cubegallery.gr

www.cubegallery.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ