Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
25.4 C
Thessaloniki
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
spot_img

Παρουσίαση του βιβλίου «Ωριμάζει μέσα μου ο Παπαδιαμάντης»

Στο πλαίσιο της έκθεσης του Στέλιου Κούκου, “Επί πτερύγων Αγγέλων”, που πραγματοποιείται στην “Ζώγια, Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια”, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, στις 19.00, θα παρουσιαστεί το βιβλίο του ιδίου, με τίτλο «Ωριμάζει μέσα μου ο Παπαδιαμάντης», των εκδόσεων Λογείον. Το επιμύθιο έγραψε ο Θανάσης Γεωργιάδης, ενώ η ιδιαίτερα όμορφη εικονογράφηση είναι του εικαστικού, Χρήστου Γουσίδη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Στέλιος Παπαθανασίου (συγγραφέας), ο Διονύσης Στεργιούλας (συγγραφέας) και ο Φαίδων Χατζηαντωνίου (αρχιτέκτονας-αναστηλωτής, συγγραφέας).

 

Απόσπασμα από το βιβλίο

 

“Ήδη είχα παραβεί την εντολή να μην ξαναγράψω ιστορίες γι’ αυτόν. Λες και με διέταξε το αντίθετο, και άρπαξα την ευκαιρία από τα μαλλιά. Έτσι ακριβώς. Και για φέτος, χωρίς να περιμένω όπως αλλες χρονιές να κοντέψουν για τα καλά ‘Χριστούγεννα, αϊ-Βασίλης, Φώτα’…

Φαίνεται πως οι απαράδεκτοι, ενεργοβόροι, αντιπεριβαλλοντικοί δημόσιοι και ιδιωτικοί αλά Λας Βέγκας φωτισμοί λειτούργησαν δραστικά, ωθώντας με να αναζητήσω επειγόντως το αντίδοτο, το αυθεντικό. Καλύτερα ίσως, γιατί κάθε χρόνο παράπονο το είχα πού τελείωναν νωρίς οι γιορτές και δεν καταλάβαινα τίποτα. Και έτσι τώρα, μια για να τους τη σπάσω και μια για να τη βρω κι εγώ κομμάτι μες στη γενική δήθεν εορταστική σαχλαμάρα, κατέφυγα στον μύστη των ημερών. Δεν είναι ο Δίκενς, δεν είναι ο Άντερσεν… είναι ο Αλέξανδρος Αδαμαντίου Εμμανουήλ. Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης.

Πάντως, αν εμφανιζόταν από καμιά γωνιά, θα έβλεπες τι θα γινόταν…

 

Η έκδοση

 

Το βιβλίο περιλαμβάνει εφτά κείμενα με «πρωταγωνιστή» τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη και αποτελεί ένα «παράτολμον ταξείδιον» που μας μεταφέρει στην καρδιά των χριστουγεννιάτικων γιορτών και συνάμα μια προσπάθεια για συνάντηση με το ίδιο το πρόσωπο του κορυφαίου έλληνα συγγραφέα. Τα πρώτα έξι κείμενα δημοσιεύτηκαν σε συνέχεια στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» από τις 2 Δεκεμβρίου του 2007 μέχρι τις 4 Ιανουαρίου του 2008, ενώ το έβδομο στις 13 Απριλίου του 2008, δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα.

 

Παρουσίαση Βιβλίου “Ωριμάζει μέσα μου ο Παπαδιαμάντης”

του Στέλιου Κούκου

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018, στις 19.00

«Ζώγια» / Βιβλίο, τσάι και συμπάθεια / Αλ.Σβώλου 54

Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις: 2310 243459

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ